Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2006 15:19 - Първанов прикрива престъпленията на СИМЕОН
Автор: ivanko Категория: Политика   
Прочетен: 2423 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.06.2006 11:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Георги Първанов назначи Никола Филчев за посланик в Казахстан, за да прикрие престъпленията на Симеон Сакскобурготски. 

Това заяви Стойчо Кацаров от ДСБ, коментирайки избухналия скандал в Италия и връзката му с изграждането на педиатричната детска болница в София по идея на бившия премиер, на италианския бизнесмен Пиер Паоло Черани и на братовчеда на Симеон – арестувания в петък в Италия Виктор Емануил.

Става въпрос за организирана група за източване на държавния бюджет и пране на пари. Това е скандалирирало италианските прокурори и е довело до арестуването на Виктор Емануел.
 

СКАНДАЛА:

18 Юни 2006, в-к "Стандарт"
image
Арестуваха братовчед на Симеон Италианската полиция арестува 69-годишния принц Виктор Емануил по подозрения за далавери със Симеон Сакскобургготски. Двамата са първи братовчеди. Виктор Емануил е син на последния италиански крал Умберто Втори, който е брат на царица Йоанна - майката на Симеон. 




image
 Италия разследва Симеон за корупция
Сакскобургготски уреждал държавни сделки срещу подкуп

В прихванат от полицията телефонен разговор Черани казал, че е "финансирал предизборната кампания на Сакскобургготски".



на 4 май 2004
Парламентът спря “царската” болница

Правителството на Симеон Сакскобургготски направи опит да източи огромни пари от строежа на детската болница в София. Това припомни за "Стандарт" вчера д-р Стойчо Кацаров от ДСБ. Престъпната сделка обаче е спряна от 39-ото народно събрание. 

Сумата за проектиране и управление на новата педиатрия е завишена драстично. По цени на Камарата на архитектите в България цифрата е 1 960 000 евро. Средствата, които се предвиждат в споразумението обаче, са 7 259 000 евро.

Правителството на Сакскобургготски се опита на два пъти да прокара проекта през Народното събрание, което предизвика огромен скандал и стана причина за създаване на анкетна комисия.

В доклада бе посочено, че финансовият министър Милен Велчев и здравният Славчо Богоев са нарушили конституцията и закона за международните договори, защото са сключили споразумение за кредит  без съгласието на парламента. Изводът на комисията е, че изпълнителната власт не е защитила държавния интерес, а е обслужила схема, което ще струва на страната най-малко 42,7 млн. евро.



Две години българските власти си затварят очите за данни, изнесени от комисия в НС 
18 Юни 2006 

 Oще през 2004 г. властите в лицето на президента Георги Първанов и тогавашния главен прокурор Никола Филчев бяха предупредени за скандала с детската болница. 

Филчев е задържал материалите година и половина 


Прокуратурата ще проверява защо е забавен сигналът на ДСБ за детската педиатрична клиника
20 юни 2006 




В България няма да разследват СИМЕОН !

 



“Ил Маттино”: Пиерпаоло Черани говори за “продажността” на Симеон Сакскобургготски 

Рим. В обширен материал по повод разразилия се в Италия скандал с престъпните дейности на принц Виктор Емануил и неговото обкръжение, неаполитанският “Ил Маттино” помества информация и за “българската връзка”, а именно: “Към България сочат следите на големите печалби на принца, там интересите му са били представлявани от предприемача Пиерпаоло Черани, финансирал предизборната кампания на Симеон Сакскобургготски, министър-председател на България и братовчед на Виктор Емануил. 

По телефона, Черани се оплаква от колебанията на Симеон, който, в замяна на посредничество за продажбата на недвижима собственост за 100 милиона евро, е трябвало да осигури договор в телекомуникационния сектор в България. Отново по телефона, Черани се отпуска да дава оценки за премиера и неговата “продажност”, завършва “Ил Маттино”. 

Братовчеда на Симеон, договарял афера със един от синовета на Муамар Кадафи за продажба на покер-машини нагласени за измама ! (информация от прихванатия телефонен разговор)


“Утрински вестник”: Италианските власти вероятно ще изпратят искане до София за разпит на Симеон Сакскобургготски 

Италианските власти най-вероятно ще изпратят искане до София за разпит на Симеон Сакскобургготски във връзка със скандала за корупция, заради който е арестуван неговият братовчед Виктор Емануел, пише днес македонският “Утрински вестник”. Според документите на италианската прокуратура Симеон Сакскобургготски е получил подкуп, за да осигури на Виктор Емануел и неговите бизнес партньори спечелване на търгове в областта на здравеопазването и телекомуникациите в България. 


  Симеон опитвал да продаде реституиран имот чрез Черани и Виктор Емануил 
19 юни 2006 

прихванат телефонен разговор 
Бизнесменът Черани: Симеон иска да му намеря купувач на имота му до магистралата



 

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене