Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2006 21:43 - ЕДИН МОШЕНИК ОТ МАДРИД
Автор: ivanko Категория: Политика   
Прочетен: 8527 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 01.04.2008 14:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
За нравствената нечистоплътност* на Симеон Сакскобурготски


image* Нечистоплътен (в преносно значение)
   - който не е чист в душевно, нравствено    отношение
   Български тълковен речник, 1994

    - който е нечист душевно, нравствено
   Тълковен речник на българския език, 1997




Кеворкян: Материални претенции към България имате ли? 
СКГ: Как материални? 
Кеворкян: Имуществени? 
СКГ: Как? Не. От собствената си страна ! Не! От мене това няма да видите, независимо при какви обстоятелства, обстановки и положения – категорично не! 

(Разговор воден на 8 февруари 1990 г. и публикуван в книгата на Кеворкян "Разговори със Симеон Втори")



Десет години по-късно по време на неговото управление и с помощта на комунистическата партия,  му бяха реституирани имоти (които  са били собственост не на семейството му, а на монархическата институция) на стойност около 160 млн. евро. (вкл. 2100 хектара гора в района на Боровец.) 

В момента, по имотни декларации,  Симеон е най-богатия български политик в парламента !



Най опасното нещо в политиката – както впрочем и във войната – е да подценяваш противника си. Българското общество направи грешката, че откак Симеон Сакскобургготски (Симеон СКГ) се яви през 2001 г. на българската правителствена сцена, поради неговите многобройни лични и политически недъзи, той беше общо взето обикновено систематично подценяван. Ние обявихме Симеон СКГ за един неграмотен човек и посредствен политик, какъвто той без съмнение е, намясто да осъзнаем, че той е освен това един опасен безскрупулен лукав спекулант:

1. Първо България много късно осъзна, че той е един морално нечистоплътен човек. Особено – систематически лъжец, достигаш капацитета на наглите систематически лъжи на компартията, която управлява 46 години България и продължава и днес да я управлява – покрай официално Симеон СКГ и неговото НДСВ и благодарение на него.

2. На второ място Симеон СКГ се оказа човек, дошъл от Мадридска емиграция, УМИШЛЕНО С ГЛАВНАТА ЦЕЛ да си ”върне” колкото може повече имения, които са служили на държавните глави, неговия дядо цар Фердинанд І или неговия баща цар Борис ІІІ, без да е юридически установено, че тези имения са били тяхна лична собственост. А докато това не е доказано се касае за КРАЖБА/респективно опит за кражба на богатства, принадлежащи на нацията.

3. На трето място Симеон СКГ се оказа заплетен с почти всичко отвратително и гадно, съществуващо в България: хората на бившата комунистическа Държавна сигурност (ДС), корумпираните лица и мафиите от всеки род и политически цвят.

4. В особеност:   Симеон СКГ не прави разлика между личното и държавното и при цивилизованите му външни форми се опитва да управлява република България феодално – подобно на един средновековен сатрап – в противоречие на духа на съвременния демократичен свят. 

........

Не случайно Европейският съюз (ЕС) прави официално укор на България, че "Все още има малка прозрачност по отношение на личните интереси на лица на изборни длъжности ... Не беше приет закон, въвеждащ Етичен кодекс за членовете на парламента. Като цяло възприетият от българските власти подход в борбата срещу корупцията оставя встрани необходимостта да се предприемат специфични мерки в борбата срещу корупцията на високите етажи в политическите, местните и бизнес кръгове."

Като така, Симеон СКГ застрашава сериозно важни цели на българската политика, започвайки с настоящия национален приоритет – членството ни в Европейския съюз (ЕС) още на 1 януари 2007 година.

.........

Какво кроят пред този кръстопът главните актьори на политическата класа: компартията наречена понастоящем БСП (а), Симеон СКГ (б), уш-партията му на име НДСВ (в) и не-комунистическото пространство (г)?

а). 1. Що се отнася до  компартията  тя отдавна осъзна, че не е в неин интерес да вземе  сама  властта, преди България да бъде приета окончателно в ЕС. И 2. През 2000 г. компартията беше обявена със закон за престъпна организация; което тя пренебрегна като дело само на десницата.  С декларацията на Народното събрание на 9 септември 2004 г. (виж тука) приета от ВСИЧКИ фракции, компартията обаче осъзна, че не само десницата, а цялата политическа класа е против нея, и поне инстинктивно чувства, че и народът и гласоподавателите ще са с подобни настроения: Защото

 

БСП има зад себе си 20-25 % от масите,
но затова пък има 75-80 % против.

 

 

Това обаче не означава, че не съществува иманентна опасност, БСП да дойде на власт по следния елементарен механизъм, който не противоречи на конституцията: Тъй като БСП ще бъде навярно най-силната партия в изборите, президентът Първанов, бивш неин председател до избирането му за президент на републиката, навярно ще й предложи мандат за съставянето на правителство. И понеже политиците на този свят са винаги жадни за власт, а българските – особено безскрупулно жадни за власт, страната може да осъмне с една министерска листа от БСП, ДПС, и достатъчно части от НДСВ и други партии и партийки, които да осигурят парламентарно мнозинство.

б). Що се отнася до  Симеон СКГ  той се намира на кръстопът. Той знае, че навярно няма да управлява вече България, освен ако остане министър председател на едно инак почти изцяло комунистическо правителство. Ще кажете че тази констелация е противоприродна. Това е вярно, но в политиката не рядко от жажда за власт всичко е възможно – а при нравствено нечистоплътни хора като компартията и Симеон СКГ възможното става често вероятно.

в). Що се отнася до  НДСВ , откакто правителството загуби мнозинството, сме свидетели на едно движение на взимане дистанции спрямо твореца му Симеон СКГ. И тука от желание да остане на власт почти всичко е възможно. Във всеки случай – незабелязано от мнозина – фракцията на НДСВ гласува на 9 септември изцяло против компартията ВЪПРЕКИ препоръките на Симеон СКГ за опрощаване на комунизма с дата 3 септември 2004 г.!!

г). Що се отнася до  НЕ-КОМУНИСТИЧЕСКОТО ПРОСТРАНСТВО, въпреки неговото мощно мнозинство, то остава необединено и България е осъдена да се надява на едно ”чудо в последния момент”, било от лидерите му, било от млади хора от масите на поддръжниците му – при нужда и срещу лидерите му.



 

          СИМЕОН УЧАСТНИК В 46 КОНГРЕС НА  БСП


image




Истинското лице на мадридското ченге



Тайнствени чужди наблюдения и размишления за Симеон СКГ

дата: 01-06-2005




СТАНОВИЩЕ на ПГ на ДСБ относно нарушенията при придобиване на имоти от Симеон Сакскобургготски
дата: 08-12-2005 


 ПУБЛИКАЦИИ В "СТАНДАРТ" ОТ ТАЗИ ГОДИНА


ЕВРОПА КАЗА  “НЕ” НА ДАЛАВЕРАТА “ТРАКИЯ”

Европа каза твърдо "не" на скандалната концесия за магистрала "Тракия". Европейската комисия никога не е давала становище, което да подкрепя договора за отдаването на аутобана. Това заяви еврокомисарят по присъединяването Оли Рен. Той отговори с писмо на въпроси, които му зададоха двама евродепутати - Ерик Майер и Елс де Гроен. Освен това Рен изобличи в лъжа Комисията за защита на конкуренцията. Каква е предисторията?  ...  

 Европа разследва царя за имотите
16 Март 2006 

След въпроси на депутатката Елс де Гроен: 
Симеон е забогатял незаконно, обяви холандката
Евродепутат: Отложете България заради Симеон


  САЩ: Разследвайте царските имоти!

Въпросът с царските имоти трябва да се решава според закона. 
Това заяви за "Стандарт" посланикът на САЩ у нас Джон Байърли. "Трябва да се види дали има нередности, но безпристрастно. Въпросът не е политически, а юридически", категоричен бе той. Според него, ако има спорни моменти в царската реституция, трябва да се приложи законът.
 


ДСБ сигнализира прокурора за царските имоти

24 Март 2006 

“Установена е привилегирована, антиконституционна процедура са определена персона, възползвала се от високото си служебно положение”, се посочва в сигнала до прокурора. 
Според Демократи за силна България това противоречи на принципите на правовата държава и е пример за лично облагодетелстване на бившия министър председател, както и за корупция по високите етажи на властта.
 
ДСБ:Първанов прикрива престъпленията на Симеон
18 юни 2006 

Георги Първанов назначи Никола Филчев за посланик в Казахстан, за да прикрие престъпленията на Симеон Сакскобурготски.

Това заяви Стойчо Кацаров от ДСБ, коментирайки избухналия скандал в Италия и връзката му с изграждането на педиатричната детска болница в София по идея на бившия премиер, на италианския бизнесмен Пиер Паоло Черани и на братовчеда на Симеон – арестувания в петък в Италия Виктор Емануил.


20 юни 2006

"Савойския скандал": Италия разследва престъпленията на СИМЕОН



16 януари 2008

На Сакскобургготски върнати 4,5 хил. декара гори повече Прокурор го обяснява с немарливост

 




Тагове:   Мадрид,   мошеник,   От,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mitev - obiden
15.02.2006 01:00
Dylboko sym vyzmuten ot postypkite na tozi do skoro taka tachen 'bylgarin'. S bezkrainite si mashinacii i lyji (izgovoreni na ujasen bylgarsiki), toi uspq da vzeme(ili e po umestno da kaja 'uspq da otkradne') edno golqmo parche ot stavashtata vse po-apetitna torta Bylgariq. E, ne ostana mnogo vreme(malko nad 200 dni) i shte razberem dali nqkoi ot vlastimashtite shte se okaje naistina rodolubec i shte posmee da zagyrbi zadkulisnite igrichki ,izpravqiki se sreshtu choveka koito ne samo izlyga naroda, a i otkradna ot nego. Nadqvam se dumata 'otkradna' ne e presilena. No po dosta ot dokumentite, s koito uspqh da se zapoznaq, lichi tova- krajba ot dyrjavata , t.e. krajba ot naroda.
цитирай
2. mitev - obiden
15.02.2006 01:01
Dylboko sym vyzmuten ot postypkite na tozi do skoro taka tachen 'bylgarin'. S bezkrainite si mashinacii i lyji (izgovoreni na ujasen bylgarsiki), toi uspq da vzeme(ili e po umestno da kaja 'uspq da otkradne') edno golqmo parche ot stavashtata vse po-apetitna torta Bylgariq. E, ne ostana mnogo vreme(malko nad 200 dni) i shte razberem dali nqkoi ot vlastimashtite shte se okaje naistina rodolubec i shte posmee da zagyrbi zadkulisnite igrichki ,izpravqiki se sreshtu choveka koito ne samo izlyga naroda, a i otkradna ot nego. Nadqvam se dumata 'otkradna' ne e presilena. No po dosta ot dokumentite, s koito uspqh da se zapoznaq, lichi tova- krajba ot dyrjavata , t.e. krajba ot naroda.
цитирай
3. анонимен - Питам се
05.05.2009 21:21
Питам се защо никой, никога и никъде не си задава въпроса дали това лице Симо си плаща данъците?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене