Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2006 19:42 - Реставрация или демокрация - какво избирате ?
Автор: ivanko Категория: Политика   
Прочетен: 1240 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.05.2006 11:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Още една интересна статия за смешника Бойко Борисов - следващия месия подготвен от ДС (след Дедото).
Избора е както винаги в ръцете на гласоподавателите.
 Има време до изборите, така , че четете, мислете, ако може даже и кажете на някой друг за това, което става ! 
Избора е ваш - на всички които четете тука - реставрация или демокрация !

Бойко Борисов - илюзионистът, носен по течението, внушаващ, че гребе срещу течението 
Михаел Мартенс, в. “Франкфуртер алгемайне цайтунг”

9 Май 2006
 

Бивш телохранител е кмет на българската столица и може би ще стане дори и президент на страната. Бойко Борисов е твърде популярен и неговият образец е един филмов герой. След това въведение публицистът Михаел Мартенс прави портрет на софийския кмет Бойко Борисов в рубриката “Нови лица” в броя от вторник на германския всекидневник "Франкфуртер алгемайне цайтунг". 

На въпроса какво смята да направи като шеф на единствения милионен град в страната, в стила на филмов актьор той отговаря лаконично - това, което искам, е едно нещо, това, което мога да направя, е друго. Точка. Никакви обяснения повече. Борисов става по-красноречив, когато ругае своите политически противници или своите предшественици на кметския пост, наричайки ги некомпетентни болшевики или лъжци.

Този град, заявява той, изгуби 16 години, ние нямаме дори сметище.

Телевизионните камери са в действие. Винаги е така, когато Борисов е в акция, тъй като надареният популист спазва стриктно правилата на медийната демократура. Това бе неговата сила още преди, когато като втори мъж във вътрешно министерство отговаряше за борбата срещу организираната престъпност. След всяко от многото поръчкови убийства по софийските улици той неизменно пристигаше на местопрестълнеието, за да изстреля наперено пред работещите камери войнствени прокламации.

Макар че убийствата никога не биваха разкривани, Борисов ставаше все по-популярен и неговото извисяване продължи също и в първите месеци като кмет на София. Борисов е един от онези майстори илюзионисти, които се оставят да бъдат носени от течението, като обаче внушават на своята публика, че всъщност гребат срещу течението. Поради това упорито се носят слухове, че тази есен той ще се кандидатира в президентските избори срещу държавния глава Георги Първанов, който е почти пълна противоположност на Борисов.

Първанов, издънка на посткомунистическата социалистическа партия в България, винаги говори резервирано. Той не обижда противниците си, а ги игнорира с президентско величие. Първанов играе ролята на баща на държавата така, сякаш е дошъл на света като президент. На въпроса дали ще излезе срещу Първанов, Борисов отговаря с недомлъвки от арсенала на своите патетични фрази, че едно е сигурно - в България ще се образуват нови партии и ще има нов лидер.

Все още обаче не е още нито дори сигурно дали най-популярният управник в България ще се кандидатира в изборите, тъй като той разкрива своите планове едва в последния момент. Възможно е това да се дължи на неговата предишна дейност. В началото на 90-те години той бе известно време бодигард на сваления от власт комунистически диктатор Тодор Живков. Българите не го винят за това, още повече че ден след ден Борисов им обещава онази справедливост, за която бяха излъгани от другите политици. Може би по този начин след няколко месеца той дори да стане президент.



Тагове:   Какво,   демокрация,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене