Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2006 10:26 - ТРИГЛАВАТА ЛЪЖА
Автор: ivanko Категория: Политика   
Прочетен: 2109 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 14.02.2006 21:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image
 

 





“...направиха дървени нашийници за тримата, така, че тиловете на окованите в тях почти се допираха, а лицата им гледаха на различни страни. След това ги поставиха на количка, приковаха ги към нея, на шиите им поставиха нашийниците, а телата им бяха скрити в нещо като кутия от дърво и гипс, над която се подаваше само триликата глава. Кутията имаше формата на седящо куче, стените й бяха обвити и облепени с кучешки кожи, докато всичко това не прие вида на фантастично и същото време реално гигантско триглаво куче. 

“Триглавият адски пес” пропътува цялата страна...Огромни тълпи вървяха зад количката, това беше невероятно забавление, много хора смятаха, че им е малко да видят триглавия веднъж, и го следваха в съседното селище.

Дълги часове, почти по цели дни киснеха тези трима в своята уродлива и смешна обвивка от дърво и гипс, оковани един за друг. Ако отпуснеха изпружените си глави, нашийниците се впиваха в шиите им. Въжетата, веригите и обкова от дъски и гипс ги правеха неподвижни и болезнено опъваха назад главата, шията и плещите...Сега те бяха свързани по-тясно от всичко на света, в постоянен допир, дотолкова слети, че всеки от тях с потрес  усещаше естествените отделяния на останалите, и те вече не се понасяха...”




Лион Фойхтвангер, "Лъженерон”



 



Тагове:   лъжа,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. geo - Доста интересен
10.02.2006 10:29
но и болезнено верен коментар!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене