Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2006 08:49 - Италия разследва престъпленията на СИМЕОН
Автор: ivanko Категория: Политика   
Прочетен: 1543 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.09.2006 13:30


20 юни 2006

Италианската "Антимафия" ще огледа връзките на Симеон с Доктора 1

 Разработката на МВР "Приятели", в която присъства Симеон Сакскобургготски, ще бъде предадена на италианските магистрати, съобщиха източници от прокуратурата. Вчера стана ясно, че наши прокурори са готови да разследват Симеон и в Италия, а главният обвинител Борис Велчев съобщи, че ще поиска среща с шефа на комисията "Антимафия". 

Целта й е да установи какви са връзките между Симеон Сакскобурготски и покойния вече Иван Тодоров - Доктора
Другата задача била да се разбере кои от министрите на премиера са осъществявали евентуалната връзка между двамата и какъв е новият кръг от приятели на контрабандиста. Под съмнения са всички министерства от кабинета Сакскобургготски. 
Лицата от снимките, които бяха открити в багажника на взривения мерцедес на Доктора през 2001 г., насочили разработката към тогавашните министри Милен Велчев и Пламен Петров и депутата Мирослав Севлиевски. При възобновяването й към т. нар. кръг от приятели са добавени и имената на Соломон Паси и Николай Василев, съответно заради шпионския скандал и приватизацията на БТК. 

17 Септември 2006 
Капитулацията на царя

Решението на Симеон Сакскобургготски едноименната му партия да не участва в президентските избори е поредна стъпка към заличаването на тази формация от политическия ландшафт. Това слага кръст на амбициите на политици от НДСВ да представят партията като някакъв различим субект в тройната коалиция, със собствена физиономия и собствен ресурс.


20 юни 2006
Разпитват Емануил зад решетките, Симеон чака

В. “Стампа” публикува некролог на политическата кариера на Сакскобургготски


image Днес в затвора на град Потенца ще бъде разпитан италианският престолонаследник Виктор Емануил Савойски (братовчед на Симеон Сакскобурготски). Вчера започнаха разпитите на някои от арестуваните заедно с него дванайсет политици, високопоставени чиновници, мениджъри и обикновени бандити.

Срещу всички тях е отправено обвинение в престъпно сдружение с цел корупция на държавни служители, измами и трафик на проститутки.


22 юни 2006
Принц Виктор Емануил: България е лайняна страна. Симеон - говно! 
части от стенограмата от подслушаните разговори между бизнесмена Пиерпаоло Черани и Виктор Емануил.


23 юни 2006
Италианската прокуратура е уведомила официално Симеон Сакскобургготски, че е разследван за склоняване към корупция на чужди граждани. Това съобщиха източници от град Потенца. Симеон е бил уведомен още във вторник, съобщи Дарик.
Лидерът на НДСВ вече е наел италианският адвокат Джандоменико Каяца, който да го представлява пред властите на Италия. 




08 юли 2006
Виктор Емануил бе лишен от статута си на глава на италианския кралски род

Принц Виктор Емануил Савойски бе лишен от титлата му и от статута му на глава на италианската монархия. Решението е взето от част от монархическите кръгове. 

Синът на Виктор Емануил Савойски обаче веднага оспори решението. 34-годишният Емануил Филиберто и други монархисти обявиха, че ще отнесат случая до съда. Серджо Пелеки, заместник-председател на Асамблеята на сенаторите на кралството, също оспори решението.




  1.  Милен Велчев на яхта с Иван Тодоров - Доктора



Тагове:   италия,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене