Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2009 18:35 - Проблемите на МВР (разяснение за незапознати)
Автор: ivanko Категория: Политика   
Прочетен: 4904 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 04.06.2009 10:06


Проблемите на МВР се наричат кадрова политика.

За да станеш полицай, кандидатстваш в школата в Симеоново (известна като "магнаурската школа"). За да влезеш там трябва да минеш психотест и изпит проверяващ интелектуалното ниво. Тук е първото препятствие наложено от ДС олигархията пред интелигентните и мислещи хора, за да не влязат в редиците на МВР.


Ако си мислите, че критерият за постъпване на служба е мотивираност и психична годност, то горчиво се лъжете.  Критерият е ПОСЛУШАНИЕ, РОБСКА ДУШЕВНОСТ И НИСЪК КОЕФИЦИЕНТ НА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ.

Същият критерии се използва и когато се наемат хора незавършили Симеоновската школа. Ето защо кадрите се търсят сред бивши спористи -  гюлетласкачи ,борци, щангисти и други признати светли умове. Сега разбирате ли защо се прави всичко възможно, за да не се изпълни изискването на Европа разследващи полицаи да бъдат само юристи?

 След така проведената "кадрова политика" МВР се състои от 10% корумпирани "началници" 80 % дебили и 10 % хора имащи нужда от работа, които са били достатъчно умни, за да успеят да убедят назначаващата комисия, че са достатъчно тъпи, за да станат полицаи. Целта на мероприятието е да се наемат най-послушните и сляпо изпълняващи заповедите хора. Причините са две: 1. тези "кадри" като им кажеш "бии жените и децата по главата и ич да не ти пука" те слушат и изпълняват и даже се забавляват. 2. такива "кадри" сляпо изпълняват нарежданията на принадлежащите към ДС олигархията полицейски началници и то без да претендират за парче от баницата. Правят го или от тъпота или за да запазят мизерната заплатка, която храни децата им.

За да си изясните по-ясно картинката представете си една маса на която дружно и приятелски хапват и пийват ДС олигархията, назначените от ДС олигархията "престъпни босове" и назначените от ДС олигархията "полицейски началници" (под "началник "разбирайте всяка личност на длъжност зам. началник на РПУ, началник, на РПУ, ръководител на група, сектор и така нататък, нагоре чак до регионалните дирекции и министерството). Всички тези хора на тази маса имат за цел да осигурят безпроблемното развитие на бизнеса на ДС олигархията, а именно продажба на наркотици, проституция, рекет, препродаване на крадени в Европа коли.

 "Босовете" организират кадрово нещата (дребни пласьори , доставки ...), а "началниците" мачкат евентуалната конкуренция (това обяснява рядко случващите се успешни акции за залавяне на дрога , крадени коли и др подобни) и пазят олигарсите от "народната любов".

За да изпълняват тези свои задачи "началниците" имат нужда от най-дебилната част на населението - редовите полицаи. Ако се питате какво стана с 10 процента дето уж имаха нещо в главата и искаха да си хранят семействата честно, ще ви опиша някои от механизмите, с които тези хора се смачкват.

1. Раздават им се неимоверен брой дела и преписки, по които да работят (в нормативната база на МВР няма норма уреждаща максималния брой дела, по които един разследващ полицай например може да работи). След като е затрупан с дела той няма физическо време да се занимае дори и с половината. Обаче по всяко дело има срок за разследване и неспазването на този срок представлява ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ПРАВОСЪДИЕТО, следователно въпросния разследващ полицай (ако е имал неблагоразумието да откаже да играе по гайдата на корумпирания си "началник", не само ще бъде отстранен дисциплинарно, но и ПРЕДАДЕН НА СЪД за извършеното престъпление "забавяне и пречене на разкриването на обективната истина".

Има и други способи, по-прости и по-бързи напр: началника бърка в касата на полицая (на 4-5 полицая се пада една каса и всички каси могат да се отварят с един ключ, следователно дори всяка чистачка, във всяко районно има по всяко време достъп до всички дела. Не мислете, че този пропуск в обезпечаването на материално техническата база е случаен). По този начин "началнико" може да открадне и изгори всяко дело заведено срещу "наш човек". Полицаят отговарящ за делото отива на съд , а "началника" отива да си вземе заслужения подкуп.


Още по лесно е да се накара някой обвиняем да напише лъжлива жалба срещу някой непослушен полицай, че е бил бит например и непокорният отива на военен съд и бива уволнен. Способите са хиляди, мисля, че схванахте принципа. Ако питате защо никой от тези достоини 10% не се оплаква, отговарям веднага: оплакването става с докладна записка или рапорт, който за да не си изтрие началника гъза с него, трябва да бъде заведен в деловодството и да получи входящ номер. Но деловодителките по заповед на "началника", отказват да завеждат рапорти БЕЗ одобрението на "началника". Мислите ли, че някой ще позволи завеждането на рапорт в който има оплакване срещу самия него?

Друго интересно за данъкоплатеца нещо е, как "началниците" оправдават съществуването на подобна язва наречена "полиция"? Оправдават я чрез куха статистика. Позволяват си да убеждават обществеността, че разкриват 50-60 % от престъпленията заведени в полицията, като на практика разкриват 1% и то на престъпления извършени от конкурентите на техните ДС покровители.


Как става това: хваща се някой беден човек: клошар или ром (за да са сигурни, че не може да си позволи адвокат) пребива се и се принуждава да подпише един бял лист, на който после "началниците" дописват десетки престъпления, за които подписалият се изобщо не е чувал. Според БГ наказателното право, никой не може да бъде осъден само въз основата на самопризнание, следователно човекът не бива осъждан.

Сега изясни ли ви се откъде идва разликата между "разкритите" престъпления на МВР и реално осъдените лица.

Някои "началници" не си правят дори и този труд. Те просто нареждат на подчинените си (тия послушните с празните глави да напишат в графата извършител на престъплението (върху бланката съпътстваща всяко заведено престъпление) името на някое живо лице (някой които е минал през районното, било като свидетел било като заподозрян, по което и да е производство). Ако някой случайно потърси отговорност от такъв " разкривач" за подобно "разкриване ", "разкривача" гори, ако никой не потърси отговорност от него, "началнико" почва да лъже обществото подкрепяйки се с кухи цифри, колко много престъпления е разкрило неговото РПУ,дирекция , група и т.н. Ако се питате защо ви обяснявам всичко това ето и отговора.


ПРОБЛЕМА Е В "НАЧАЛНИЦИТЕ", А НЕ В ТЕЗИ ДЕТО МРЪЗНАТ ПО УЛИЦИТЕ.

от форума на www.mediapool.bg



Гласувай:
0



1. raylight - Здравейте
20.03.2009 21:44
искате ли да обменим връзки в блогроловете си?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене