Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2017 00:13 - РЕКОРД: БОРИСОВ ОСТАВИ БЪЛГАРИЯ С 35 МИЛИАРДА ЕВРО БРУТЕН ВЪНШЕН ДЪЛГ
Автор: ivanko Категория: Политика   
Прочетен: 1533 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 08.06.2017 00:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  РЕКОРД: БОРИСОВ ОСТАВИ БЪЛГАРИЯ С 35 МИЛИАРДА ЕВРО БРУТЕН ВЪНШЕН ДЪЛГ  image

Снимка: Господари на ефира

 

Държавните задължения достигнаха космическите за България близо 35 милиарда лева. От идването на Бойко Борисов на власт през 2009 година до днес държавният дълг на България полетя в небесата и ни върна към времената на Тодор Живков отпреди 1989 година, когато се говореше за „фалит на държавата" и „банкрутирала икономическа политика".

 За непаметливите си струва да припомним, че когато правителството на БСП начело с Андрей Луканов спря плащанията по този дълг, той беше в размер на около 10.5 милиарда долара.

 Днес обаче второто правителство на Бойко Борисов би соцзадлъжнялостта и доведе нещата до 34,8915 млрд. евро (76,7% от прогнозния БВП) показват данни на Българската народна банка, като над 10 милиарда евро са били прахозани за последните 24 месеца!

 От цялото управление на лицето Борисов (2009-2017) дългът е нараснал почти четири пъти - от под 10 милиарда до 35 милиарда!!!! При бай Тошо беше оставен на 10 милиарда долара за 35 години, а при бодигарда му порасна на 35 милиарда евро за 8 години.

Нека отново припомним, че става дума за две различни Българии-тази от 1989 и тази от 2017 година.

През 1989 година страната имаше работещи предприятия и достъп до пазари, които бяха оценявани за милиарди долари, в пъти повече от дълга, затова и западните банки даваха на Живков кредити. Само една от държавните структури тогава- „Булгартабак" бе оценена на близо 2 милиарда долара от австрийски кандидат-купувачи.

Днес страната ни на практика няма държавна икономика, няма собственост, която да бъде оценена на милиарди и разчита само на данъци, за да пълни хазната. Затова този дълг е много по-тежък от соцдълга

Проста сметка показва, че ако приемем 7.5 милиона души за реалното население на България, всеки от тях - от бебето до пенсионера - дължи на различни кредитори по около 4500 евро или около 9000 лева! Нека ни е честито - ще има да плащаме и ние, и децата ни, че и внуците ни.

Няма смисъл от повече детайли. По интересно е Защо никой  не задава въпроса КЪДЕ СА ПАРИТЕ?!?   Нито леви, нито десни, нито реформатори, нито патриоти!  Ни дума, ни вопъл ни стон ....

А Борисов го сърби дедовия, много добре знае, че никой няма да му търси отговорност. За нищо ...



Тагове:   Бойко Борисов,   герб,


Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене