Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2012 19:50 - Какво става с държавата ни?
Автор: ivanko Категория: Политика   
Прочетен: 2781 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 14.11.2012 19:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В Брюксел вече ни гледат почти с погнуса. Случаят с Венета Марковска е на път да ни вкара в една група с Румъния - държава, която хем е член на ЕС, хем не е, защото е под политическа карантина. Начинът, по който правителството преговаря за Южен поток и за цената на газа, в най-добрия случай утвърждава впечатлението, че българите не са само изключително глупави, но и много нечестни.
Напоследък стана ясно, че правителството едно говори в Москва, друго в Брюксел. У нас истинските управляващи не са тези, които драгият зрител гледа по телевизията. Даже тези, които се водят за най-богати българи, не са нито най-богати, нито най-могъщи. Истинските кукловоди са анонимни. Те притежават повечето медии, но имената им не са публично известни. Въртят пари от наркотрафик, строят голф игрища и молове, въртят икономиката, инвестират, създават работни места, но плащат на работещите колкото за бог да прости. Те могат и патриарх да си изберат по свой вкус. Това е възможно само в България. Другаде, по моя преценка, те нямаше да имат абсолютно никакъв шанс. У нас обаче всички закони и правила се пишат от тях, всички съдилища им се подчиняват, всички висши магистрати са станали такива благодарение на тях - нима са луди да ходят на друго място?

Нали някой правилно беше казал, че в другите държави има мафия, а в България мафията си има държава? При такъв елит България изобщо няма нужда от врагове. За да управлява той така, както си иска, обществото трябва тотално да се дезинформира и лумпенизира. Ценностите се подменят. ВИП персоните са проститутки, успели да се снимат в Плейбой, и мутри, в пряк или преносен смисъл. Задачата е абсолютно нищо да не е в състояние да шокира българина. В САЩ шефът на ЦРУ подава оставка заради извънбрачна връзка - у нас казваме ега ти шантавите американци.
Европейската комисия ни друсна такова предупреждение, че във всяка друга държава правителството би паднало - имам предвид извънредния доклад, за който предупреди говорителят на комисията Оливие Баи. Но в България изкараха, че говорителят не знае какво говори.
Защото кукловодите купуват всички партии - и сегашни, и бъдещи. И пак отдалече всичко ужким прилича на демокрация.
Преди България да влезе в ЕС, имах опасения, че кукловодите ще попречат. Но те прецениха, че за тях ползите ще са повече от вредите и не се противопоставиха. Те се постараха ползите да са само за тях. Съмнявам се дали обикновените хора са усетили предимствата на членството. В други страни предимствата усетиха всички.




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене