Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2009 18:08 - Как Бойко Борисов предава българските национални интереси
Автор: ivanko Категория: Политика   
Прочетен: 1756 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 19.09.2009 18:14


Руският президент Дмитрий Медведев внесе в парламента проектозакон за условията, при които въоръжените сили на страната да се намесват на територии извън Русия. Московският в. “Комерсант” посочва, че в законопроекта е заложено руската армия да се използва в чужбина за отразяване на атаки срещу руски войски, както и отблъскване или предотвратяване на агресия срещу друга държава и за защита на руски граждани и собственост в чужбина.

В закона изрично е подчертано, че руските войски ще охраняват и защитават зад граница руската собственост.

Путин цели АЕЦ Белене да се построи с руски пари и така да стане руска собстност, а същи и Южен поток и Бургас-Александруполис ще бъдат изцяло руски в България, поради финансовата невъзможност на България. В страната ни според посоченят закон руската собственост ще се охранява от руски войници,въоръжени не само с леко но и с тежко въоръжение ,и с правото да го ползват дори отвън от охраняемият периметър. Като се познават войствените навици на Путин, допоснимо е да се скрои една провокация към тяхните войници,и за няколко часа да окупират България,и така да подставят западните сили пред свършен факт!

Така целиха преди за Косово, но правителството на СДС не допусна руските самолети с войници над България, така че войските на НАТО имаха време да завземат летищито на Прищина!

Само че кое по-точно им е важното? С какво примерно „Бургас-Александропулис” защитава българските национални интереси, след като се очаква България да печели от транзитни такси някакви жалки суми от порядъка между 35 и 50 милиона евро, докато Русия и Гърция, която поема траспортирането на петрола след Алексадропулис, ще печелят милиарди? И това при положение,че същия този петролопровод застрашава много, ама много сериозно единственият печеливш отрасъл в българската икономика, тъй като предполага източване на танкери в открито море – и като нищо може да бастиса туристическата индустрия по цялото южно Черноморие

И за какви български интереси може изобщо да става дума, след като руската компания спечели този нагласен търг срещу задължението да построи централата срещу 4,4 милиарда евро, а сега оптимистичните прогнози са за 8 милиарда, а песимистичните – за 10-12 милиарда – при това без прилежащата към централата инфраструктура от енергопреносители, без депо за радиоактивни отпадъци и без предвидени средства за нейното погребване след изтичане на проектния срок – които средства са най-често в размер две трети от необходимите за построяването й. И най-накрая още едно без разчети за икономическата ефективност на начинанието без яснота на кого аджеба ще продаваме тока от тази централа, с която се силим да ставаме „енергиен център на Балканите” – след като и в Румъния отдавна се строи атомна централа, която ще започне експлоатация години преди нашата, а същият този Путин предлага да построи такава и в Турция, при това при много по-изгодни условия в сравнение с българската.

Ако се съгласи Борисов с Путин, то той ще защити не българските, а олигархичните интереси на Русия и няма да се различава много от Станишев и Първанов!

С тези проекти Борисов ще загроби България и ще превърне отново страната ни в сателит на Москва!



Тагове:   АЕЦ Белене,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене