Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2007 17:20 - преходът на комунистите завърши
Автор: ivanko Категория: Политика   
Прочетен: 2056 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 22.07.2007 11:15


Драги Бояне, учудва ме щраусовата ти позиция да заровиш глава до оръжието. Не е оръжието, пиле, причината само. Преходът бе замислен като разбойническа метаморфоза от самото начало и групировките, съставени от криминални типове и убийци бяха само част от инструментариума на планирания грабеж. Самото намерение на комунистическата върхушка и ДС : Преминаваме, другари, към капитализъм, ама ние ще сме капиталистите, вече ясно показва какво се случи, та втасахме така. Защото, както знаеш, собствеността (крайбрежието също) беше на хартия общонародна. Не може, учуден да мислиш, че щом някой набие друг и уплашения полицай мълчи, всеки, който има оръжие може да си заграби парче от ивицата. Нее, драги, друга е системата.

Най-напред по булевардите тръгваха "момчета" с черни якета и бели чорапи, които раздаваха кукли пред първите бюра, а наоколо цивилни служители на действащата още ДС следяха за тяхната правилна дейност. После се появиха по булевардите странни табели на "смесени дружества", в офисите "секретарките" имаха компютри, имаха обучени специалисти и преводачи, плащаха им с доларов еквивалент, когато магазините през 88-ма стояха с празни картонени кутии и се чакаше на опашка за зелени кубински портокали по два часа в Плод-зеленчука на Георги Димитров, а на гърба на Хемус се продаваше в сряда луканка и ставаха опашки, не е за приказване.

И докато ти си мислеше, че Мултигруп са някаква организация от смели копелета, гледали филмчета за мафията, сложили черни очила и дигащи щанги, то в Армимекс пристигаха нощем камионите от военните складове и се раздаваше на "момчетата" желязо в омазнена хартия , "да ги хвърлим в борбата".

Докато ти плахо гледаше зад завесата как някой лепи плакат за митинг, В гаражите на Малашевци държавните тирове изнасяха присвоената заводска продукция. Докато ти си мислеше, че има честна частна инициатива, двадесет и пет милиарда долара!!!, запомни цифрата момко, вече бяха "усвоени" от другарите. Всичко ,приятелю, в тази мръсна комунистическа държава е продукт на мръсната комунистическа планирана катастрофа. Грабежът на всяка педя от морето и навсякъде е строго контролиран и не си мисли ,че някой пропуска счетоводството.
Всеки ,който го пропусне бива ликвидиран. Затова има сива икономика с такива цифри,че ще ти се замае главата, затова по улиците се движат коли за по двеста-триста хиляди евро, карани от красиви момичета, затова в подножието на Витоша и по морето изниква джунглата от кичозни дворци. Всеки ден се отчита по медиите колко бедна ни е икономиката, а всеки ден строителството хвърчи с бесни темпове. Кажи ми ,драги, смяташ ли ,че с два пистолета на кръста можеш да си построиш безнаказано хотел на морето за един месец? Отде парите, кой ще ти осчетоводява надниците, машинопарка, канализацията, тока? Що не си прекараш една тръба незаконно под тротоара, да видиш какъв вой ще настане. Ти си мислиш ,че няма полиция по морето? Че нали на всеки десет метра в Слънчев бряг има патрулки, не можеш да мръднеш с кола, камо ли да почнеш да стоиш незаконно. Цялата държава се е контролирала от незнайната структура на превъртелите окончателно от алчност бивши ДС групировки.

Цялата престъпна мрежа - от рекета, наркотиците,проституцията, грабежите по магистралите, хазарта, туризма, митниците, строителството, нотариатите, чейнджбюрата, кабеларките, интернетмрежите, вестниците, радиото, всичко това се контролира от екскомунистическата каста, а "момчетата" са само, пак ти повтарям, част от необходимия инструментариум. А убийствата, така характерни за комунистическата банда, ще си продължават, грабежите ще си продължават, трусовете в политиката ще си продължават, защото обществото е подчинено, огънато, мимикрията на "десницата" приключи и само външните сили все пак нареждат докъде разбойническият модел да е явен.

----
Преходът на десети ноември започна с тотална доминация във всички сфери на обществения и стопански живот с кадри и верни хора на БКП номенклатурата, ченгета и доносници на всяка педя, чистка никога не се е провеждала, първата работа в създаването на нови "партии" е било да бъдат изцяло съставени от верни другари, от затворите са препитвани и наблюдавани гадове, способни на всичко, после са обучавани и са пускани на свобода.

Затова драги Бояне и до ден днешен няма да видиш секретните архиви на БКП, няма ги, бе, човек, няма да видиш нищо от тайните на ДС, забрави. Нищо и никога няма да научиш как и къде са отишли апартаментите, ресторантите, имотите на избитите след девети септември, няма да научиш нищо за присвоената собственост на БКП, за която ти никога нищо не си знаел. Няма да разбереш какво е станало с почивните станции, полигоните, поделенията, военната техника, къде са потъвали резервите, в чии джобове отиваха парите от ликвидациите, кой си купуваше за стотинки апартаменти в най-златните места по градовете, кой ограби банките, кой измисли " хиперинфлацията", с която унищожи спестяванията, еквивалент на положения къртовски труд за червената шайка.

И ето, гледаш вчера един излъскан конгрес , в луксозна обстановка, с червена агитация, луксозни книжа и материали, излъскани бузести комунисти, облечени по последен крясък на писъка, модерни леви разбойници. И всички млъкват, ако им зададеш някой въпрос за близкото минало. Нема такова нещо, ще ти кажат, вие разсипахте всичко, нали искахте да падне социализЪма. Нема и журналисти, Бояне, нема и граждани, а се оказа, че и десни партии немало. Приятен ден.
----
Така се случи, че през последните двайсетина години съм ходил по два -три пъти в годината до морето по за десетина-петнайсет дни в командировка, имахвъзможност да видя растежа на обикновените хора, добавящи по нещо в двора ,после го претрансформираха в магазинче, кафенце, ресторантче, вдигаха етаж, а в Несебър и Созопол имаше план къде и какво да се строи и никак не можеще да си развяваш байряка .Мен лично са ме вдигали посред нощ да ми взимат паспорта, ходил съм в полицията и съм им вдигал такива скандали, че ония мигаха на парцали, щото никой не им беше казвал в очите,че са мръсни комунисти. Проверяваха всеки, който не познават, а в същото време банди от дебели гадове в анцузи стояха по новите кафенета с типична нагла стойка- разкрачени, с крак върху облегалката на стола, отстрани черно бмв с отворен прозорец и думкане, да си слушат тяхната си музика, смесваща се с тази от кафето, край тях още по-странни "първи частни милиционери" с кичозни униформи, маймуни с черни очила.

. А край тях някакъв шибан и преплашен полицай, на когото са наредили да "пази момчетата" да не се почерпят и да пребият някого. В интерес на истината не разрешаваха на мутрите да закачат чужденци и курортисти. Но виж, ако наоколо се появеше непознат мутър-глупак от село, искащ да действа "соло-перке", веднага пристигаха петдесетина неандерталци и му размазваха главата, а после то намираха нейде в овъглена кола. Един по един обикновените собственици се оставяха да им закупят имотите на смешни цени, вкарваха ги в смесени дружества, после вдигаха капитала и за тях оставаше спомена за студената вода и радостта, че са живи и здрави. Близо пет хиляди момичета в страната тихомълком изчезнаха и до ден днешен не се знае къде са, други бяха заставяни да проституират, в надпревара с циганската мафия

Постепенно политическите интереси се забатачиха в лични, кражбите ставаха все по-нагли и никой не питаше бившите несебърски чиновници как така от инженерчета забогатяха с хотели във Влас, Равда,Ахелой, Слънчев бряг, та чак до Обзор се разпарчетиха земите. Никой не гледаше какво става в Бургас, какви руски групировки(имаха си ресторант със оопарк в центъра) се вихреха и пазаруваха български мутри. Никой не разбра къде бяха министрите, шефовете на местните МВР-та, когато започна гигантската инвазия, когато черни коли с тъмни прозорци шареха денонощно с по сто километра в час между Варна и Синеморец, когато по улиците основното население се състоеше от остригани катили и полуголи проститутки, а капаните на чейнджбюрата пропищяваха ефира. И сега кво стана? Нема море за нас. Ми то никога нищо не е имало за нас. Да не би бунгалата от ръждясала ламарина в Ахтопол за бачкаторите да са били техни? Честит завършил преход,другарки и другари, както казва другарката Масларова ,успехите са налице.
---
Всеки ,по-възрастен от трийсет години знае какво е станало, младежите дори и представа си нямат. Скоро ще измрат последните ,които имат спомен за годините преди комунизма, много малко са тези, които са били от богати семейства и са останали живи. Реституцията държи по десетина човека на клона на някой магазин и скоро нароилите се потомци ще останат отново бедни. Спомените за прехода ще бъдат окончателно преметени, проветрени, забравени и никой няма да пита къде е било провидението. Провидението е сляпо ,другарки и другари атеисти, убивайте грабете, съсипвайте живота на българите, съсипвайте природата, радвайте се на стореното като комунисти и капиталисти, нищо вече не заплашва вашето благополучие. А за наглост може и да разказвате спомени за славното дело на Димитров ,Червенков и Живков. Както и да се радвате на Славков. Чудя се кога ще издигнете петолъчката, много се забавихте вече...



Гласувай:
0



1. анонимен - Силно и точно! Евала!
30.08.2007 19:38
Някой беше пуснал в Дневник този твой текст (http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=372126&p=1#comments).

Искам само да ти кажа ЕВАЛА!
За смелостта, за трезвия поглед и за стила.

Аз съм от онези "по-възрастните от трийсет години" и мисля, че съм наясно с всичко, което описваш. Въпросът ми обаче е:

Предвид че така седят нещата, какво можем да направим аз и ти, и хората като насз, та да помръднем нещо в положителна посока? Имаш ли идея?

Аз вярвам, че съм намерил това, в което има смисъл да влагам енергията си. Можеш да ме намериш на www.probujdane.com.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене