Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2006 17:17 - В България няма да разследват СИМЕОН !
Автор: ivanko Категория: Политика   
Прочетен: 2116 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 25.06.2006 21:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ще се имитират проверки и то само по следите и случаите, нашумели в Италия и изнесени в пресата. Нашата Прокуратура изобщо няма да разгледа другите корупционни „сделки” на Кобурга, материалните измами и бизнес далаверите. А те са следните:

1. Сделката със замяната на външния дълг, организирана от Милен Велчев, юпитата, синовете на Симеон и червените кръгове в Лондон. Нанесените от това щети на държавата са за над 1 милиард лева !!

2. Върнатите на Симеон имоти, повечето от които никога не са били собственост на Кобургите, щетите от което се оценяват за над 200 милиона долара !! Отскоро в книжарниците се продава обемиста документална книга за фактите и закононарушенията при „връщането” на царските имоти. Но какво от това ?? Прокуратурата си трае, а царските помияри яростно лаят и бранят адепта си. Дали някой не плаща по този начин на Симеон ?? За подпомагане на връщането на комунистите на власт и 4-годишната икономическо замогване на мафията по време на управлението на НДСВ ??

3. Сделката за магистрала Тракия – транспортната пирамида на прехода. Организиран грабеж на Българите и източване на държавния бюджет за десетилетия напред !! С оскъпяване, неизгодно финансиране и сигурни държавни компенсации. С участие на съмнителни лица и фирми.

4. „Агентският” контрол на Митниците с помощта на Краун Ейнджънт – проект за над 40 милиона лева, финансиран не от ЕС фондовете, а от държавния бюджет. За по-сигурно, че ще свърши мръсната си задача за скриване на част от митническия трафик. По БТВ двама уволнени митничари казаха за над 700 „пропуснати” камиона за тримесечие, по нареждане на шефовете им. При това само на техния граничен пункт. Защо ли повече не се обадиха ??

Ами раздадените апартаменти па НДСВ елита, платени с компенсаторки ?? Ами разрешените за продажба терени по морето ?? И т.н., и т.н. НЯМА да има сериозно разследване, а Прокуратурата ще продължава да спи, под приспивната песен на червените барони и ДС-бизнесмени, насладжавайки се на парите на трафикантите и мафиотите.

Държавата умря, да живее Европа !!


18 юни 2006

Писмо на ДСБ до главния прокурор със сигнали за проверка на данни за извършени престъпления


20 юни 2006

ДСБ предлагат декларация на НС за аферата с лидера на НДСВ

ДСБ и СДС: Първанов да отзове Филчев




Според Костов управляващата коалицията ще бъде пасивна и ще изчаква действията на италианските власти и главния прокурор Борис Велчев.

“Знаем какво ще кажат от БСП: “Ние тогава спряхме нещата. Сега има главен прокурор, който ще намери отговорите. Те ще търсят умерено отговорност от НДСВ и замесените в скандала, а НДСВ няма да има с какво да се противопостави, ще се сниши и ще понесе този удар. И толкова”, прогнозира лидерът на партията.



21 юни 2006 

НС отхвърли искането на ДСБ и СДС за изслушване на Симеон по скандала

 


22 юни 2006 

ДСБ пращат доклада за "царската болница" в Европарламента 


25 Юни 2006

Коментар
Седем дни, които разтърсиха България



Тагове:   българия,   Да,


Гласувай:
0



1. анонимен - а би трябвало да видят сделката за дълга, там парите
19.06.2006 17:24
бяха много
цитирай
2. анонимен - трябва да го разследват
19.06.2006 17:25
да
цитирай
3. анонимен - Моля Ви да дойдете на форума на Проект 681
20.10.2006 11:59

Моля Ви да дойдете на форума на Проект 681 http://www.proekt681.org/ и там да обсъждаме всички как на следващите избори да има наши кандидати, та да не си поставяме както сега въпроса да гласуваме или не, когато не се припознаваме в нито един от кандидатите на системата. А самата система можем да я променим само чрез демократични избори.



Ето основното предложение за дискусията на форума на Проект 681 http://www.proekt681.org/



Накратко, става въпрос за следното. Това ще бъде една анти-партия - по формата си ще е политическа партия, а по съдържанието и функционирането си - гражданска организация в която ще има място за най-разнородни мнения и личности, стига те да споделят основните ценности на демокрацията и правовата държава. При прояви на членовете несъвместими с тези ценности ще се пристъпва към изключването им като най-крайна и изключителна мярка.

Във всеки избирателен район ще се създаде по една местна самостоятелна структура, която ще има за цел да организира дебати и мероприятия по общоприемливи теми - правова държава, борба с корупцията, етнически мир, борба с дискриминациите и т.н. Всяка местна структура вътрешно ще издига кандидатите (членове и не-членове) за съответния избирателен район - за народни представители, общински съветници и кметове. Излъчването на кандидатите и нареждането на листите ще става на общо събрание от членовете на местната структура и след дебат между съответните кандидати, на който могат да присъстват и задават въпроси и граждани-не-членове. Всеки член ще може да гласува на първия кръг само за един кандидат. Гласуването ще е ТАЙНО. Листите ще се подреждат според броя на събраните гласове. Между двамата кандидати с най-много гласове ще се прави втори дебат при същите условия и при тайно гласуване, за да може най-достойният и популярен между тях да се очертае като водач на листата и нейното лице и глас пред обществото. По този начин смятам, че най-добре ще бъде решен въпросът за ЛИДЕРА, който единствено може да осигури успех на цялата листа.

Всяка местна структура сама ще си определя кандидатите и няма да има никакви парашутисти от София. Българите от чужбина, както и тези в България, сами ще си изберат една от тези местни структури, в които да членуват. От чужбина ще се гласува по пощата или по електронен път. Няма да бъдат допускани за членове само щатните и нещатните служители на държавна сигурност, осъжданите за стопански престъпления и ръководните кадри от БКП.

Що се отнася идейната рамка - тя ще е достатъчно широка, за да може да побере както републиканци, така и монархисти, но без анархисти. Там можем да заложим безспорни политически мерки като например:

- истинска съдебна реформа
- пълно отваряне на досиетата и закон за лустрацията
- право на индивидуална конституционна жалба
- право на гражданите на законодателна инициатива (като междувременно всеки депутат на тази партия ще поеме задължението да внесе от свое име абсолютно всеки законопроект на гражданин, който му бъде даден с тази цел)
- намаляване наполовина на чиновниците в държавната и местна власт от некадърните и корумпираните, както и чрез допълнително минаване през конкурс на останалите, като същевременно се увеличи двойно заплата на останалата половина от чиновниците и рязко се увеличи ефективността на тяхната работа и отношението към гражданите. Високата заплата ще гаранция, че тези чиновници по-трудно ще се подават на корупция.
- намаляване на депутатите от 240 на 120,
- приемане със закон на принципа, че ако администрацията не отговори на молба в законоустановения срок, мълчанието й ще се счита за даване на исканото административно разрешение. Такава мярка вече бе приета в Полша с цел да се предотврати корупцията там. Същевременно, ако администрациата е трябвало да откаже изрично издаването на искания акт, поради противоречие на разрешителното със закона, то ще се търси дисциплинарна и наказателна отговорност на ленивия служител.
- Мажоритарна изборна система без изключение
- списъкът може да се продължи с идеите, които ще предложите и вие.

Иначе всеки кандидат за изборна длъжност сам ще се определя и ще прави своята конкретна политическа програма, като членовете в местните структури ще избират между всички представени им кандидати и програми

Ролята на централното ръководство на тази партия ще бъде да организира мероприятия интересуващи гражданското общество и ще се проявява като гражданска организация, а не като политическа партия. Приемането на формата на политическа партия е единствено с цел да не се получава разсейването на гласове в национален мащаб.

Ако се стигне до вземане на властта - в правителството ще могат да влизат и технократи, които не са членове - иначе и сега знаете, че правителството не може да излезе в управлението на страната от строгите рамки, които му налага МВФ (валутен борд) и Европейския съюз.

Идеята за превземането на народното събрание е да се направят нужните основни конституционни и законови реформи, включително и чрез свикване на Велико Народно Събрание. След като тези промени бъдат направени и демокрацията се установи и заработи в България, то тази партия на безпартийните ще се разпадне и от нея ще излязат бъдещи нормални политически партии от западен образец със съответната лява, дясна или центристка насоченост.

Разбира се, при боравенето с общите пари на тази партия следва да се осигури пълна прозрачност.

Накратко, целта е да се направи една обща отворена политическа структура на гражданското общество, което да си върне властта от мафията в България, и да вкара тази мафия в затвора. Научихте ли че след като Стефан Софиянски си купи самолет това лято, то Вълкът който се грижи за събирането на боклука в София, тези дни се сдоби с лека кола Бугати за 1.3 милиона евро, вместо двамата да си цакат сантасе на някое топло място. Е за това става въпрос !

Моля Ви за Вашите мнения по идеята !

georgikerelov@abv.bg
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене