Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2006 14:33 - "Окрадохме народа си, ще окрадем и вашите. Но ще ни вземете, защото обещахте."
Автор: ivanko Категория: Политика   
Прочетен: 1267 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.05.2006 14:38


"Очевидно е, че с корупцията до есента няма да се справим, и което е по-важно - не си струва да опитваме" - заявил в петък главният прокурор Борис Велчев на конференция в Рим, организирана от ръководителя на специалната национална прокуратура "Антимафия на Италия" Пиеро Грасо и от вицепрезидента на Европейската комисия Франко Фратини. До него седели и мълчаливо кимали министрите на вътрешните работи и правосъдието Румен Петков и Георги Петканов. 

Това е. Кратко, ясно и цинично откровено. 

Не можем и не искаме да се борим с корупцията и престъпността. Някой още да не е разбрал - например Европейският съюз? Или опозицията? Или някои заблудени неправителствени организации, приели борбата с корупцията твърде насериозно? Или аз, гражданинът? 

.................
Десет години след като Страсбург ни предупреди, Брюксел заповяда: възбудете следствия, извършете арести, издайте присъди срещу босовете на мафията.  
От заповедта ще има ефект колкото от предупреждението - намекнаха в петък Петков, Петканов и Велчев. Тогава? Тогава е дошло време и аз, гражданинът, и тя, Европа, да проявим препоръчания ни "Здрав разум" - но не по Велчев, а по Пейн.
..........
(Преди 230 години Томас Пейн, преселил се през 1774 г. от Англия в Америка провален събирач на акцизи, пише блестящия си памфлет "Здравият разум" и със съдействието на Бенджамен Франклин през януари 1776 г. анонимно го публикува. Успехът на памфлета е феноменален - за три месеца са продадени 120 000 екземпляра. С желязна логика и прост език Пейн развенчава надеждите на "умерените" колонисти, че крал Джордж III ще им съдейства да се избавят от властта на английския парламент. )

Здравият разум - Част I
22/5/2006



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене