Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2006 12:04 - Червения троглодит Р.Петков и ЕС
Автор: ivanko Категория: Политика   
Прочетен: 1486 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Публикувам една връзка относно  отношенията България - ЕС и в частност на червения троглодит Р.Петков и евроекспертът  Янсен от Германия изпратен да даде оценка за извършваните реформи в страната:
Публикувам връзката, тъй като "родните" червени медии не обърнаха достатъчно внимание ...разбираемо защо.

Евроекспертът Янсен поиска публично извинение от министър Петков

........

Експертът на Европейската комисия Клаус Янсен, който извърши проверка за работата на службите в МВР в края на февруари, поиска публично извинение от вътрешния министър Румен Петков.

Янсен е автор на доклада от партньорската проверка от февруари, в който бяха отбелязани редица критики за работата на МВР. Германският криминалист критикува МВР за липса на достатъчно активност, за това, че службите работят на парче, както и за липса на разкрити случаи за пране на пари.

Малко след излизането на доклада Румен Петков коментира, че някои от изводите в него са “импровизации” по писания на медиите, а за други заключения отбеляза, че са “дружески закачки”. От своя страна шефът на Националната следствена служба Ангел Александров изрази неудовлетворението си, че човек с толкова нисък ранг (“лейтенант”) може да прави оценки за работата на следствието и МВР.

..........

“Румен Петков направи забележки към моето образование, квалификация и въобще начина, по който се държа. Мисля, че това е уникално нещо, което не ми се беше случвало преди. Ето защо според мен едно публично извинение, ще бъде подходящо, а и е необходимо”, заяви в понеделник Янсен пред Дарик радио.




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене