Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2006 10:14 - Взривиха входа на журналист от Нова Тв
Автор: ivanko Категория: Политика   
Прочетен: 1880 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 06.04.2006 21:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

400 тротил унищожи жилището на репортера на НТВ Васил Иванов. Народното събрание привика вътрешния министър Румен Петков, Костов поиска оставки в МВР
imageПо чудо жертви няма.  

Иванов е автор на скандални разследвания на Нова ТВ:







Януари 2006 г. Разкрития за хомосексуални извращения в Централния софийски затвор. Издевателствата са ставали пред погледите на надзиратели. Според репортажа затворници са принуждавани насилствено да представят кучешки боеве и да извършват сексуални действия. Резултатът предизвиква проверка, в резултат на която директорът на затвора беше уволнен и започна следствено дело срещу двама от надзирателите.

Ноември 2005 г. Разкритие за нотариални измами. Журналистът показва как могат да се прехвърлят на друго лице автомобилите на главния прокурор Филчев и президента с участието на нотариус, който заверява сделката, без да поиска документите на колата, а само срещу споменаване на "едно име". След репортажа столичният нотариус Георги Златев, извършил фалшивата сделка, беше арестуван, делото срещу него е вече в съдебна фаза. Часове преди излъчването на материала двама прокурори опитали да спрат предаването, съобщи тогава журналистът. Седмица по-късно той сигнализира полицията, че е заплашван.

Май 2005 г. Висши офицери от пожарната протежират незаконни бензиностанции. Това става, след като ръководители на НС “Пожарна и аварийна безопасност” подписват документи с невярно съдържание. В тях те твърдят, че въпросните обекти са изградени според нормите и са годни за експлоатация.

Ноември 2004 г. Разкритие за родилка, която умира заради недобросъвестност и корупция на лекари. За да вземе обещания му подкуп от 500 лв., лекарят не изпраща жената за операция. В резултат от разкритието започва разследване, а лекарят преминава на работа в друга клиника.

Репортаж за футболния треньор Христо Стоичков, който си е присвоил правото да кара автомобил със синя сигнална лампа по улиците на София и пътищата на страната. 






Опозицията вини МВР, Костов иска оставки

Отдавна е време за оставки и тъй като няма такива, е време за вот на недоверие към правителството. Това заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на Демократи за силна България Иван Костов. По повод взрива срещу журналиста от “Нова телевизия” Васил Иванов, Костов заяви, че с взрив бандитите обикновено плашат. По думите му - това говори красноречиво за работата на МВР.

Костов припомни, че пред неговия дом също е имало взрив. Тогава, когато е дал да се разбере, че са известни убийците на едно от 140-те убийства. 
Според лидера на ДСБ интересът на медиите към тези престъпни актове и тяхното отразяване за съжаление няма ефект. “Ако има взрив, поставен за сплашване, той е поставен, защото има кой да бъде сплашван. За това, че някой е започнал да си изпълнява гражданската роля и трябва просто да бъде изваден от тази роля и да не му се даде възможност да си я завърши”, каза още Костов.





ДОКЛАДИ НА МЕЖДУНАРОДНИ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО В БЪЛГАРИЯ :

29 април 2004
Правителството и мафията засилват натиска върху медиите в България

България е сред десетте страни в света, където през 2003 г. равнището на свободата на словото се е снижило значително, посочва в последния си доклад неправителствената организация Фрийдъм хаус.

Докладът обхваща 193 държави.

Натиск от правителството и от престъпни групировки

В случая с България статусът е понижен от свободен на частично свободен, което отразява нарастващия правителствен контрол върху медиите, както и увеличаването на съдебните искове срещу журналисти и издатели, се посочва в доклада.


01.02.2006
Анализ на USAID: Българската журналистика е в упадък

Професионализмът на журналистите в България запада, в медиите се толерират сензационните и жълтите новини, а обществото не оценява колко важна е свободата на словото.

Качествената журналистика е недоразвита и там, където я има, е дело на отделни репортери, а не е резултат на цялостна редакционна стратегия. Забелязва се специализация сред журналистите, но те продължават да са натоварени и с тичане след общи теми, пише в анализа.

В него се твърди, че

в България има масова автоцензура,

тъй като някои медии или са притежание на бизнес групировки, или собствениците им са обвързани с политически и бизнес интереси.



Тагове:   нова,   журналист,   От,


Гласувай:
0



1. don - Под ръждата
06.04.2006 16:39
Е, има си хас Костов да не поиска нещо.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене