Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2006 15:25 - 19.02.2006
Автор: ivanko Категория: Политика   
Прочетен: 3333 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 19.02.2006 15:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Да сведем глави от срам
19.02.2006

Днес се навършват 133 години от гибелта на Васил Левски - един от малкото безспорни герои и родолюбци в нашата история. Увисвайки на въжето, той ни завеща да съградим "една чиста и свята република" - такава, за каквато ратуваше и за която даде живота си. 

С какво обаче можем да се похвалим днес, ние, неговите потомци? 

Единствено, че България е република. Но тя нито е чиста, нито е свята - особено за онези, които са натоварени да ръководят делата й. Не е чиста, защото част от тях са набъркани в мръсни далавери, други размахват гнусни компромати и спретват грозни скандали. Не е свята, защото, който падне от власт тръгва да я клевети в чужбина и да срами онези, дето са го сменили на кормилото. А всеки бандит, "пощаден" от родното правораздаване, тича да я съди в Страсбург. 

Такава е днешната орисия на родината - окрадена и унизена от собствените си управници, и политици, независимо от етническия им произход. А народът пак живее в страх за оцеляването си и мизерства, ограбван от чиновници и монополисти.
Днес ние, българите, трябва да сведем глави, но не за почит, а от срам пред паметта на Апостола. Защото допуснахме всичко това да се случи.


Зверски убиха докторантка по богословие
18.02.2006
Неизвестен причакал пред тях 35-годишната жена
35 -годишната докторантка по богословие Нели Йосифова беше пребита и заклана в София.
Нападението станало в 23.35 часа в петък пред дома й на столичната ул. "Стефан Стамболов" № 34. Нели Йосифова се прибирала сама, когато до входа на блока я издебнал нападател, който я пребил и я наръгал много пъти с нож.
Опитал се да пререже гърлото й я мушкал в гърба. После избягал. Със сетни сили Нели Йосифова се добрала до входа.
Портиерът я видял как се свлича на земята, цялата обляна в кръв. Веднага извикал линейка, но докато тя дойде Нели Йосифова вече била издъхнала от кръвозагуба, сънната й артерия била прерязана. Чантата й обаче била непокътната, в нея имало пари, документи и други ценни вещи. Това според полицаите доказвало, че Нели Йосифова не е нападната с цел грабеж. Основната версия, по която работят разследващите, е лично отмъщение или религиозно убийство.
35-годишната жена живеела сама, тъй като е разведена и няма деца, разказаха съседи. Те описаха Нели Йосифова като лъчезарна и възпитана, никога не повишавала тон. Колежките й в Богословския факултет пък разказали пред полицията, че никога не е споделяла да има лични неприятности или да е заплашвана от някой.
Нели Йосифова е докторантка в Богословския факултет на Софийския университет. Тя е от Враца, но от 10 години живее в София. Ден преди да бъде убита е защитила с отличен аспирантура и била много щастлива.
Преди 35-годишната жена е работила и към туристическа фирма, като е организирала екскурзиите до Гърция, защото е владеела отлично гръцки език.
Цял ден столичните полицаи разпитваха близки и приятели на Нели Йосифова, жилището й също е било претърсено. Мотив за убийството обаче не беше открит. Съседите също заявили, че не са виждали съмнителни хора да обикалят около блока.
imageimage

Кризата с боклука дирижирана за пари
http://www.monitor.bg/main/article?sid=&aid=71117&cid=1&eid=629

Протест във “Факултета” блокира екип на енергото
Протест на цигани от столичния кв. "Факултета" срещу монтирането на елтаблата на недостъпно за тях място и срещу високите сметки,саботира работата на екип на "Електроразпределение, съобщиха от компанията. Задачата на техниците била да се прокара нов кабел от трафопост на ул. "Суходолска" до други улици в квартала. Това е последният неремонтиран от 16те трафопоста в квартала. За последния месец измерените загуби от този трафопост са около 52% от подаденото електричество. По повод на протеста във "Факултета", от енергото обясниха, че новите електронни електромери отчитат изключително точно консумацията и са много по-прецизни от старите.
"Електроразпределение" започна ремонт на мрежата във "Факултета" преди две години.Той включва подмяна на всички стари кабели с "усукани", които затрудняват кражбата на ток, подмяна на електромерите с електронни. От общо 3400 електромера в квартала около 3000 са подменени.
От енергото пресметнаха, че след подмяната на кабелите и електромерите във "Факултета", загубите в квартала са намалели с 55%. Близо 90% от елмрежата вече е подменена, а събираемостта на сметките се е повишила с 5%., Остава да бъде ремонтиран само един трафопост от общо 16 в квартала. За сравнение, в началото на 2004 г. месечната събираемост е била само 3,12%, а загубите на еленергия - над 65%.
Енергото въведе подобна практика и в кв. "Христо Ботев", където кражбите на ток драстично са намалели. Там месечната събираемост там е 96%., а събираемостта на стари дългове - около 41%.
imageimageimage

Окръжният прокурор на Пазарджик Иван Даскалов: Липсва заподозрян за убийството на сестрите
http://www.monitor.bg/main/article?sid=&aid=70992&cid=1&eid=628
imageimage

Осъдиха Адем Кенан за думите “нация от изроди”
http://www.monitor.bg/main/article?sid=&aid=71012&cid=20&eid=628
imageimage

НС гони феодала от Еленския балкан
До един месец да бъдат премахнати бариерите и огражденията в Еленския балкан, които ограничават достъпа на хора в завзетите от Гео Дундаров земи и да бъдат съборени незаконните постройки, които той е вдигнал без никакви разрешителни на държавна, общинска и частна земя. Тази задача постави парламентът на изпълнителната власт в лицето на министерствата на вътрешните работи, на земеделието и на регионалното развитие. Въпросът беше единствена точка на заседанието на Комисията по жалби и петиции на гражданите вчера. Друго решение на депутатите е МЗГ да преразгледа и прекрати договорите си с фирмата на Дундаров "Гимел", както и всички събрани материали по случая да бъдат предадени на главна прокуратура.
Както "Монитор" разказа в няколко броя, Гео Дундаров е заградил 30 километра от държавата. Тази територия строго се охранява от негови хора. Жалби в полицията от пребити хора, живеещи в района и проверки на инспектори остават без последствия за ловеца. Сигнали, че сече горите и бракониерства в територията не могат да бъдат проверени, защото служители на лесничействата не са допускани там. Дундаров пък е решил да си присвои територията на основата на два договора с държавните лесничейства "Буйновци" и "Елена" за отстрел на диви прасета.
Премиерът Сергей Станичев е поискал становище от всички институции в държавата какво са направили да се спре самоуправството на Дундаров, което продължава вече 5 години. Вчера депутатите посочиха, че докато текат последните проверки и дебати за действията му, Дундаров е заградил още 100 квадрата земя.imageimageimage

Има ли чисти ръце в държавата?
Въпросът дали главният прокурор на републиката е психично болен е сам по себе си потресаващ. Дори и да приемем, че разпространената от шефа на ВКС Иван Григоров епикриза е фалшива, пак остава съмнение - изградено на упорити слухове и косвено подкрепено от характера на подбрания компромат. А колко важна е фигурата на главния прокурор е излишно да се обяснява. И също така излишно е да се обяснява колко опасна би била тази фигура, ако е зависима от епикризата си. Засега обществото не е наясно относно "психичния статус" на отиващия си главен прокурор. Но това, с което обществото вече е наясно е, че във властта - на всичките й нива и във всичките й разделения - могат да попаднат хора с всякакви отклонения. Едни умело са се промъкнали, други са "промъкнати" за да бъдат по-лесно управлявани.
И обществото съвсем естествено се пита: Какъв е контролът на входа на властта? Има ли изобщо някакъв контрол, някакъв филтър?
Напоследък става ясно, че лесно управляеми категории хора са поставени по върховете на всички власти. В миналото НС, по данни на д-р Иван Козовски, хомосексуалните лица в законодателната власт, из средите на която се избират българските правителства, наброяваха две дузини. Може на запад хомосексуалистите да не са зависими от сексуалната си ориентация, но у нас, където това все още се смята за сексуална девиация, те са зависими - най-малко страхът от обществено порицание ги прави зависими.
Преди месец пък се изясни, че един от педерастите в сегашното НС бил и педофил. Нищо чудно. То, педерастията често върви с педофилията. Колко са бойлавърите сред днешните депутати не е много ясно. Нито дали някои от тях не са станали и министри.
За жалост медийното отразяване на подозренията в педофилия срещу един от депутатите спусна завеса пред една друга категория лесно управляеми индивиди, потърсили убежище от закона в парламентарния си имунитет. Някои с по две и три дела. Към тях трябва да добавим и министъра на вътрешните работи, за чиито висящи дела по кафенетата се спори дали са две, три или 11.
 
Ако се запитаме кой изпраща хора с девиантно поведение в парламента, първият отговор е - ние, с гласовете си. Но отговорността в този случай не може да е наша. Тя е първо на закона, който не изисква никакви доказателства от кандидатите за етичен и здравен "ценз". На практика в парламента и във властта изобщо може да влезе и следствен за изнасилване, за убийство, опасно луд - всякакъв. И да си остане там цял мандат - защото няма механизъм, който да го отзове. Абсурд, но истински. imageimage

ВЛАСТТА СИ ЗАПАЗИ ИМУНИТЕТА
След близо месец обяснения "за" и "против" имунитетите на депутатите, управляващите в крайна сметка решиха да не налагат никакви допълнителни ограничения върху правомощията на избраниците.
БСП, НДСВ и ДПС се разбраха вчера, че няма да внасят никакви предложения по въпроса между двете четения на поправките в конституцията.
Заради искането на Симеон Сакскобургготски всички имунитети да станат функционални и заявената подкрепа за идеята му от премиера Сергей Станишев и президента Георги Първанов, се очакваше привилегията на избраниците да бъде свита. Лидерът на НДСВ предлагаше депутатите и президентът да са с функционални имунитети, което означава да се ползват от защита само за изказванията си и действия по изпълнение на служебните им задължения.
Ръководствата на парламентарните групи на партиите в тройния съюз обаче решиха да не предприемат никакви законодателни инициативи в тази посока. В същото време те заявиха, че са диалогично настроени и са склонни да дебатират по предложения на опозицията.
Участници в разговорите разказаха, че консултациите между БСП, НДСВ и ДПС са протекли много драматично. Социалистите и хората на Доган още в началото отсекли, че по никакъв начин няма да приемат повече ограничения на имунитетите. Аргументите им били, че ако се допусне окастряне на привилегията, избраниците ще бъдат засипани от дела от политически опоненти. Позициите на БСП и ДПС съвсем се втвърдили в четвъртък. Тогава шефът на червените депутати Михаил Миков и зам.-председателят на ДПС Лютви Местан в прав текст заявили, че жълтите са на път да торпилират мира в коалицията, ако не престанат с настояванията си. В крайна сметка царистите отстъпили. Неофициално те обясниха, че не са имали друг ход и припомниха изискването на лидера им за постигане на пълен консенсус в тройния съюз за промените в конституцията. Така те се оправдаха, че не са успели да наложат позицията си.
"Притеснени сме, че сега пак ние ще излезем виновни. Първоначално наши хора агитираха за оставане на имунитетите, после партийното ръководство реши да ги окастри, а накрая клекнахме", коментираха вчера жълти депутати.
Червените пък обясняваха, че царистите са се опитали на техен гръб да си направят PR. Според тях НДСВ никога не е имало сериозно намерение да окастря имунитетите и предварително е знаело, че това не може да се приеме.
Заради дългите коалиционни разправии окончателните предложения на мнозинството за поправки в основния закон бяха внесени в последния възможен момент.
Сред поправките, които мнозинството внесе за второ четене е и предложението и Висшият съдебен съвет, освен ? от депутатите, да може да иска освобождаване на главния прокурор и шефовете на ВКС и ВАС при тежко нарушение, системно неизпълнение на служебните задължения и уронване на престижа на съдебната власт.
Управляващите предлагат още прокурорите да могат да извършват разследване, а правосъдният министър да предлага проекто-бюджета на съдебната власт. Той обаче ще го внася за обсъждане във ВСС, който ще има крайното решение.
Мнозинството даде възможност и на омбудсманът да сезира КС.
Междувременно депутати от ДСБ внесоха свои поправки в конституцията, с които поискаха имунитетът да отпадне изцяло. Депутатите на Иван Костов предложиха привилегията да не важи и за президента и конституционните съдииimageimageimage


Дебнат ни със стотици камери
Невидими очи вече ще ни дебнат непрекъснато на улицата и ще следят всяко наше движение. Всичко това ще се записва от незнайни хора в стотици тайни стаи.
Видеокамери вече са монтирани по банки, офиси, магазини, обществени сгради.
Скоро ще бъдат поставени такива и във всички столични училища и детски градини.
Стотици други всевиждащи очи пък ще дебнат по наркоманските сборища, опасните градинки и кръстовищата.


Експерти от СДВР и Столична община умуват над карта на най-опасните места в София. Специалистите ще преценят кои са най-големите свърталища на престъпници, за да монтират там камерите. Целта е така бандитите да бъдат заловени и да има неопровержими доказателства срещу тях. След като картата стане готова, експертите ще решат на кои места първо да се поставят камерите. Те обаче се пазят в пълна тайна.
В бюджета на София за тази година са предвидени 350 хил. лева за камери.
Най-вероятно видеонаблюдението в столицата ще се изгради за две години, обясниха съветници. За целта ще са необходими 2,3 млн. лв.
Парите могат да се осигурят, ако общината си спести разходите за охрана на язовир "Искър" и сигурността на водоема бъде поета от концесионера "Софийска вода".
За да може записите от камерите да са с по-добро качество, преди време столичният кмет Бойко Борисов нареди да се осветят църквите, сградата на Софийския университет, Народната библиотека и Костницата на Батенберг. Част от екипите контрольори в градския транспорт пък ходят с елечета, в които са монтирани миникамери. Картината от проверката на пътниците се архивира.
Едно от изискванията на закона при поставянето на охранителни камери е да има предупредителни табели за това. Затова по рейсове, магазини и банки ще стоят надписи "обектът се охранява с видеокамери".
imageimage

За какво ни е закон, щом си имаме цар
http://www.standartnews.com/archive/2006/02/15/society/index.htm
imageimageimageimage

Ето това представлява България - беззаконие и рай за престъпниците.imageimageimage



Гласувай:
0



1. анонимен - i kontroliorite li ,maleee
21.03.2006 17:33
елечета, в които са монтирани миникамери
tva pa ne go vervam,kvo shte da stava
tia kontroliorite da ne sa ot FBI specail agents,ebahti
tashaka,she mi hodat s kameri v drehite,are po poleka
цитирай
2. анонимен - вечная памят
04.10.2006 13:12
на новомъчениците - Нели Йосифова.

http://www.dveri.bg/bible/newtest.bg/27.htm

[13:15]  И даде му се да вложи дух в зверовия образ, та зверовият образ дори да проговори и подействува тъй, че да бъдат убити ония, които не биха се поклонили на зверовия образ. [13:16]  И той ще направи, щото на всички - малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби - да се даде белег на дясната им ръка или на челата им, [13:17]  та никой да не може нито да купува, нито да продава, освен оня, който има тоя белег, или името на звяра, или числото на името му.

Тропар на мъченици, глас 4
Твоите мъченици, Господи, при своите страдания приеха от Тебе, нашия Бог, нетленни венци,
защото, имащи Твоята сила, мъчителите повалиха и съкрушиха на демоните безсилната дързост:
с техните молитви спаси нашите души.

Тропар на мъченици, глас 1
С болките на светиите, пострадали за Тебе,
смили се, Господи, и всичките наши болести изцери,
Човеколюбче, молим Те.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене