Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2006 10:19 - Сирищник печели избори
Автор: ivanko Категория: Политика   
Прочетен: 3172 Коментари: 4 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

На снимката може да видите "любимия" ни президент как бърза да се снима пред портрета на комунистическия престъпник Г.Димитров веднага след изборите.


Тагове:   избори,


Гласувай:
0



Следващ постинг

1. geo - Не мисля, че има нещо изненадващо
10.02.2006 10:24
БСП никога не се е крила и не е отричала комунистическото си минало, доколкото ми е известно...
цитирай
2. thmcrp - Айде и тук се почна
10.02.2006 12:12
Колкото повече наблюдавам, толкова повече вярвам на обясненията че балканеца е вечния сеирджия.
Дай му да седи на пейката, да одумва хората по улицата, да плюе всеки и всичко, но да не си мърда пръста щото видеите ли от него нищо не зависело.

Комбинация от мързел и злоба?
цитирай
3. анонимен - селският хитрец
25.06.2006 20:44
Ако знаехте, че на 23.06.2006 г.Георги Седефчов Първанов ще си признае с половин уста че е бил "агент Гоце"....
цитирай
4. анонимен - Моля Ви да дойдете на форума на Проект 681
20.10.2006 11:51


Моля Ви да дойдете на форума на Проект 681 http://www.proekt681.org/ и там да обсъждаме всички как на следващите избори да има наши кандидати, та да не си поставяме както сега въпроса да гласуваме или не, когато не се припознаваме в нито един от кандидатите на системата. А самата система можем да я променим само чрез демократични избори.



Ето основното предложение за дискусията на форума на Проект 681 http://www.proekt681.org/



Накратко, става въпрос за следното. Това ще бъде една анти-партия - по формата си ще е политическа партия, а по съдържанието и функционирането си - гражданска организация в която ще има място за най-разнородни мнения и личности, стига те да споделят основните ценности на демокрацията и правовата държава. При прояви на членовете несъвместими с тези ценности ще се пристъпва към изключването им като най-крайна и изключителна мярка.

Във всеки избирателен район ще се създаде по една местна самостоятелна структура, която ще има за цел да организира дебати и мероприятия по общоприемливи теми - правова държава, борба с корупцията, етнически мир, борба с дискриминациите и т.н. Всяка местна структура вътрешно ще издига кандидатите (членове и не-членове) за съответния избирателен район - за народни представители, общински съветници и кметове. Излъчването на кандидатите и нареждането на листите ще става на общо събрание от членовете на местната структура и след дебат между съответните кандидати, на който могат да присъстват и задават въпроси и граждани-не-членове. Всеки член ще може да гласува на първия кръг само за един кандидат. Гласуването ще е ТАЙНО. Листите ще се подреждат според броя на събраните гласове. Между двамата кандидати с най-много гласове ще се прави втори дебат при същите условия и при тайно гласуване, за да може най-достойният и популярен между тях да се очертае като водач на листата и нейното лице и глас пред обществото. По този начин смятам, че най-добре ще бъде решен въпросът за ЛИДЕРА, който единствено може да осигури успех на цялата листа.

Всяка местна структура сама ще си определя кандидатите и няма да има никакви парашутисти от София. Българите от чужбина, както и тези в България, сами ще си изберат една от тези местни структури, в които да членуват. От чужбина ще се гласува по пощата или по електронен път. Няма да бъдат допускани за членове само щатните и нещатните служители на държавна сигурност, осъжданите за стопански престъпления и ръководните кадри от БКП.

Що се отнася идейната рамка - тя ще е достатъчно широка, за да може да побере както републиканци, така и монархисти, но без анархисти. Там можем да заложим безспорни политически мерки като например:

- истинска съдебна реформа
- пълно отваряне на досиетата и закон за лустрацията
- право на индивидуална конституционна жалба
- право на гражданите на законодателна инициатива (като междувременно всеки депутат на тази партия ще поеме задължението да внесе от свое име абсолютно всеки законопроект на гражданин, който му бъде даден с тази цел)
- намаляване наполовина на чиновниците в държавната и местна власт от некадърните и корумпираните, както и чрез допълнително минаване през конкурс на останалите, като същевременно се увеличи двойно заплата на останалата половина от чиновниците и рязко се увеличи ефективността на тяхната работа и отношението към гражданите. Високата заплата ще гаранция, че тези чиновници по-трудно ще се подават на корупция.
- намаляване на депутатите от 240 на 120,
- приемане със закон на принципа, че ако администрацията не отговори на молба в законоустановения срок, мълчанието й ще се счита за даване на исканото административно разрешение. Такава мярка вече бе приета в Полша с цел да се предотврати корупцията там. Същевременно, ако администрациата е трябвало да откаже изрично издаването на искания акт, поради противоречие на разрешителното със закона, то ще се търси дисциплинарна и наказателна отговорност на ленивия служител.
- Мажоритарна изборна система без изключение
- списъкът може да се продължи с идеите, които ще предложите и вие.

Иначе всеки кандидат за изборна длъжност сам ще се определя и ще прави своята конкретна политическа програма, като членовете в местните структури ще избират между всички представени им кандидати и програми

Ролята на централното ръководство на тази партия ще бъде да организира мероприятия интересуващи гражданското общество и ще се проявява като гражданска организация, а не като политическа партия. Приемането на формата на политическа партия е единствено с цел да не се получава разсейването на гласове в национален мащаб.

Ако се стигне до вземане на властта - в правителството ще могат да влизат и технократи, които не са членове - иначе и сега знаете, че правителството не може да излезе в управлението на страната от строгите рамки, които му налага МВФ (валутен борд) и Европейския съюз.

Идеята за превземането на народното събрание е да се направят нужните основни конституционни и законови реформи, включително и чрез свикване на Велико Народно Събрание. След като тези промени бъдат направени и демокрацията се установи и заработи в България, то тази партия на безпартийните ще се разпадне и от нея ще излязат бъдещи нормални политически партии от западен образец със съответната лява, дясна или центристка насоченост.

Разбира се, при боравенето с общите пари на тази партия следва да се осигури пълна прозрачност.

Накратко, целта е да се направи една обща отворена политическа структура на гражданското общество, което да си върне властта от мафията в България, и да вкара тази мафия в затвора. Научихте ли че след като Стефан Софиянски си купи самолет това лято, то Вълкът който се грижи за събирането на боклука в София, тези дни се сдоби с лека кола Бугати за 1.3 милиона евро, вместо двамата да си цакат сантасе на някое топло място. Е за това става въпрос !

Моля Ви за Вашите мнения по идеята !

georgikerelov@abv.bg
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене