Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2006 10:21 - Една снимка от една яхта
Автор: ivanko Категория: Политика   
Прочетен: 15344 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 22.11.2006 13:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image
Бил съм на яхта с Доктора, но тя не е била негова. Така депутатът от НДСВ Мирослав Севлиевски коментира информацията за връзки между него и известния бизнесмен, изнесена днес в няколко столични ежедневника. Той уточни, че двамата са били на гости у общ приятел. 



Иван Тодоров – Доктора бе застрелян в София  image
22 Февруари 2006 
Подсъдимият за пране на пари бизнесмен Иван Тодоров – Доктора стана жертва на поредното показно убийство в София, станало малко преди 14 ч. в сряда.

Доктора е застрелян на място, докато пътувал в черен джип марка Порше “Кайен” на ул. “Червена стена” в кв. “Лозенец”. Шофьорът на автомобила Васил Стоянов е ранен и откаран във Военно- медицинска академия.

imageПо автомобила са треляли двама неизвестни над 15 пъти с автоматично оръжие. Убийството е станало близо до строеж, на който са работили над 20 работници и вероятно са станали свидетели на случилото се.  ....






Доктора оцеля при кървав атентат през пролетта на 2003 г., когато бронираният му Мерцедес бе взривен на бул. “Цариградско шосе”. Тогава загина неговият шофьор, а в багажника бяха открити скандалните снимки от яхтата в Монако, където Иван Тодоров е в компанията на бившия финансов министър Милен Велчев, бившия транспортен министър Пламен Петров и депутата от НДСВ Мирослав Севлиевски.

Срещу Доктора се води дело за пране на 99 млн. лева през свързаната с него финансова къща “Амигос”. Той е разследван за контрабанда на цигари, срещу него се водиха и дела за побой и отвличане на хасковски бизнесмен.

Доктора бе известен и с близките си връзки с приятеля на царя - бизнесмена Спас Русев, както и със сина на бившия югославски президент Слободан Милошевич - Марко Милошевич, за който тези дни сръбски вестници писаха, че имал канал за контрабанда на цигари през България.

Заедно с Иван Тодоров за пране на пари е съден и съдружникът му Петър Петров – Пепи Амигото, който е индиректно свързан с настоящия заместник-вътрешен министър Камен Пенков чрез приятелката си Ася Зафирова. Зафирова е съсобственик и съуправляващ във фирмата на Пенков “Куатро – БГ”, а освен това е известна с близките си отношения с ВАИ холдинг (силовата групировка ВИС -2), отново чрез съдружие – с Габриела Цветина, съпруга на Николай Цветин, един от ръководителите на ВАИ холдинг. През последните години Доктора е бил в конфликт с Амигоса.

Делата срещу Доктора

Иван Тодоров бе определен като един от тримата най-големите контрабандисти в България от бившия вътрешен министър и настоящ министър на правосъдието Георги Петканов.

През февруари 2005 г. срещу Доктора и бившите му съдружници Петър Петров-Амигото и братята Дойчин и Димитър Мирянови бе повдигнато обвинение за пране на пари , придобити от контрабанда на цигари за 50 милиона евро. Парите от трафика на произведени в арабски страни цигари, който бил насочен към Македония, са внасяни в български банки и с фалшиви търговски договори са разпращани в трезори по цял свят.

На Иван Тодоров бе наложена забрана да напуска страната и парична гаранция в размер на 15 000 лева.

Преди няколко дни Върховния касационен съд отмени 5-годишната присъда “лишаване от свобода”, наложена на Тодоров за отвличането на хасковския бизнесмен Милослав Кръстев.




Поръчковите убийства – част от войната между 6-то и Второ главно на ДС 

Показните убийства на хора като Иван Тодоров-Доктора са резултат от войната между наследниците на Второ и Шесто управление на бившата Държавна сигурност за надмощие в контрабандата на каналите, организирани от репресивния апарат на комунистическата държава, популярни в разработките като "скрит транзит".

Те функционират и до днес ....



 

Интервю с бившият директор на Централната служба за борба с организираната престъпност в МВР Тихомир Стойчев в предаването "Афера" по Дарик радио (може да чуете  прикрепения звуков файл ).


  •  
Ще започнат да падат глави на генералиХроника на публични убийства и атентати в периода 1995-2005 г.

Близък на Доктора бе застрелян в София 
22 Ноември 2006

Красимир Ангелов Димитров, известен като Къро, е убит малко след 20 ч. на 21 ноември в София. Това е станало пред ресторант "Вини", на бул. "Цар Борис III" 205.

Повторният оглед на мястото на убийството в сряда сутринта показа, че Димитров е бил прострелян с пет куршума, съобщиха от полицията. Куршумите са попаднали в тила и гърба на простреляния. При първоначалния оглед на мястото снощи, разследващите органи откриха само два куршума.

Според първоначална информация 42-годишният Красимир Димитров е човек на съдения за контрабанда Иван Тодоров – Доктора, който бе убит в началото на тази година. Името на убития се свързва и с бившата силова групировка ВИС-2.

Димитров е бивш волейболист на “Левски” и бивш президент на волейболния клуб “Славия” и бивш собственик на хотел "Славия". 

Според неофициална информация е имал дялове в две казина на “Слънчев бряг” и се е занимавал с контрабанда на цигари в България и Гърция. Според непотвърдена информация, в едно от казината съдружник му е Пепи Лашев, близък на убития бос на ВИС-2 Георги Илиев.

Твърди се, че напоследък Красимир Димитров имал проблеми с хазарта.



Тагове:   снимка,   От,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - мутри гадни
11.05.2007 12:43
да ги избият всичките гадни мутри дано !!!! КРАДЦИ МИЗЕРНИ
цитирай
2. анонимен - nai velikiq za vs vremena si ostava ...
07.11.2009 23:40
nai velikiq za vs vremena si ostava JORO ILIEV.vtoriq sled nego e NIKI CVETIN.dano ne go ubiqt kakto stana s JORO ILIEV.niki mn uspex i se pazi ot poriqteli
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене