Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2017 10:29 - ДНЕС БИЛ ХРАМОВИЯТ ПРАЗНИК НА МЮСЮЛМАНИНА АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ
Автор: bosia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4978 Коментари: 15 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 КОЙ Е АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ

Странно нещо е българскто русофилство. Като всяка абсурдна идея и тя бързо стига до отрицанието си. Всъщност, русофилството не е исторически и културно обяснимо. То има само едно обяснение-култ към силата. Защото исторически и културно ние превъзхождаме Русия хилядократно. Ние сме създали държавността, културата, знанието и вярата в тази азиатска държава. Нашите аристократи са гръбнака на руската имперска аристокрация. Нашата хилядолетна култура е в основата на руската култура. Но тук стигаме до абсурда. Вместо руснаците да искат да бъдат българофили, те искат нашето унищожаване като държава. От векове доктрината на руската империя, на съветската империя и на днешна Русия е България да не съществува като държава. Това много точно е написано в книгата на Сергей Спиридонович Татишчев "История росийской дипломатии", издадена през 1890 г. в Санкт Петербург. Това показва, че Русия има много тежък комплекс към България и иска на всяка цена да изтрие истинската история и да я подмени с фалшификат. Това става още по-странно, след као се знае, че фамилията Татишчеви е от български корен.
Всъщност, през първата световна война, когато Русия напада България, името на църквата е сменено на "Св. св Кирил и Методий". но след това е възстановено старото име на мюсюлманина и монголоид Александър невски. 
Вместо руснаците да кръстят катедралната си църква на българските светци Кирил и Методий, става обратното. Нашата катедрална църква носи името на чужд на нашата история и вяра монголоид.
Но да се върнем на храмовия празник.
Александър Невски е племенник на Чингис хан. Първоначално приема католическата вяра, зщото се готви да присъедини Полша към московското царство. След това приема източното православие и накрая умира като мюсюлманин. Въпреки това руските историци мълчат по въпроса и съвсем хибридно пробутват идеята, че той е светец на руската църква.
Ако беше само за тяхна вътрешна употреба не бих се намесил. Но българското русофилство го издига до абсурдното положение катедралната църква на българската православна църква да носи името на мюсюлманина Александър Невски. По този начин се омаловажават и мачкат най-светлите български светци и достойни християни. По този начин се натрапва русофилството като наднационална доктрина.
През 1989 г., когато ме изгониха от централния софийски затвор на 4-ти септември написах няколко писма до тогавашния кмет на София. Едното от тях беше да ми дадат по 56-то постановление мавзолея на Георги Димитров и паметника  на Ленин в центъра до ЦУМ под аренда "за стопански цели". Другото беше да се премахне паметника на Съветската армия и на негово място да се изгради катедрален храм на БПЦ, който хем да носи името на български светец, хем да освети това място отново, опозорено от дългото присъствие на съвтския окупатор. Третото писмо беше във връзка с второто. То гласше, че ако не искат да премахнат окупаторския паметник, то нека ми дадат двв терена ляво и в дясно, за да построя памтници на византийската и на османската армии, за да бъде националния резил пълен.
Естествено, отговор и досега нямам. Не е трудно да се досети човек защо нямам отговор. 
Както се пееше в една стара градска песен: "Гъза си с рози накичи-посраното да не личи!"



Гласувай:
11


Вълнообразно


1. andrei - Така е !!!
23.11.2017 11:04
Напълно си прав в разсъжденията си и историческата справка,но не руснаците са виновни за нашата ненормалщина и дупедавство,а самите ние !!!Кой народ би си позволил да издигне паметна плоча на загинал американски летец бомбардирал през ВСВ СОФИЯ???Та същото е и с Храма "Кирил и Методий".Никой народ и държава няма да се втурне да пише и възхвалява нашата история,ако това не правим самите ние!!!Русия не прави изключение.Затова Славейков с голяма болка казва;"Не народ а мърша".Прав е !!!
цитирай
2. andrei - Владимир Путин,
23.11.2017 11:16
макар и не така публично,както би ни се искало каза по повод на едно честване в Казан,че Руската държава е изградена върху скелета на Волжка и Велика България !!!
цитирай
3. bosia - до Андрей
23.11.2017 12:40
Това същият Владимир Путин ли е, дето твърди, че македонците са създали нашата азбука? Значи, излиза така, че те създават т. нар. "македонска" нация, а македонците за благодарност им дават азбука. И да не би да е същият Владимир Путин, дето ни е спасил евреите?
цитирай
4. nkf - Всичко е абсолютно точно в статията ...
23.11.2017 13:52
Всичко е абсолютно точно в статията с изключениена това, че се споменава за някакви "католчиески" и "православни" вери. Такива няма! Има християнска вяра и към нея принадлежат и православните, и протестантите. Друг е въпросът, че те са отпаднали от църквата, поради ерес. Невски не само е мюсюлманин, но той е вероотстъпник, апостат и в този смисъл позорът на българските православни, а и на нас, всички останали българи е двоен..
цитирай
5. nkf - Напълно си прав в разсъжденията си и ...
23.11.2017 13:55
andrei написа:
Напълно си прав в разсъжденията си и историческата справка,но не руснаците са виновни за нашата ненормалщина и дупедавство,а самите ние !!!Кой народ би си позволил да издигне паметна плоча на загинал американски летец бомбардирал през ВСВ СОФИЯ???Та същото е и с Храма "Кирил и Методий".Никой народ и държава няма да се втурне да пише и възхвалява нашата история,ако това не правим самите ние!!!Русия не прави изключение.Затова Славейков с голяма болка казва;"Не народ а мърша".Прав е !!!

Андрейчик, не се опитвай да пробутваш зле прикритото си русолюбие зад някаква "принципна" позиция. Американския паметник е в двора на посолството им и е половин метър, и е означение за загиналите американски пилоти. А сега, ако имаш и граммозък в празната си кратуна, сравни с това МОЧА-ТА. Тая четка няма да мине, другарю русняк.
цитирай
6. andrei - С пълна сила потвърдихте
23.11.2017 15:51
думите на П.Р.Славейков:"Не народ,а мърша".Да ви припомня ли,кой предаде Левски-българин.Кои в съда гласуваха за смъртната му присъда-българи.Кой уби Христо Ботьов-българин.Да продължавам ли,защото примерите са стотици и хиляди...А сега може да продължите да си ядете месата тъпунгери.
цитирай
7. vladtepes - За мавзолея и паметниците
23.11.2017 16:34
Мавзолеят трябваше да бъде превърнат в кръчма, на стените на която да са описани постиженията на Георги Димитров в алкохолната подготовка - първата му регистрация в полицията е за пиянско сбиване, изхвърлен е от църква, тъй като говорел глупости и се закачал с младите жени, уволнен е от печатницата, тъй като не успял да изтрезнее и не се явил на работа, организирал нелегален внос на алкохол в затвора на Гестапо и впечатлил с алкохолна подготовка. Също е единствения комунист осмелил се да се яви в кабинета на Сталин в Кремъл пиян-залян и подпиран от Вълко Червенков. На най-изявените пианисти в кръчмата можеше да се дават значки "Димитровски пианист". Паметникът на съветската армия може да бъде допълнен с бутилки водка и така да стане добър монумент.
цитирай
8. batogo - !!!:))) Чест и почитания за този пълен с истина и родолюбие постинг, Човече!
23.11.2017 17:25
Достойно е това твое послание към българите, за да се убедят за кой ли път, че русофилството е тумор, който мори България!
цитирай
9. nkf - думите на П. Р. Славейков:"Не ...
23.11.2017 18:00
andrei написа:
думите на П.Р.Славейков:"Не народ,а мърша".Да ви припомня ли,кой предаде Левски-българин.Кои в съда гласуваха за смъртната му присъда-българи.Кой уби Христо Ботьов-българин.Да продължавам ли,защото примерите са стотици и хиляди...А сега може да продължите да си ядете месата тъпунгери.

Андрейчик, не се опитвай да използваш думите на Славйков само и само да оправдаеш българомразието си, което, разбира се, е инспирирано от помашкатати русиянска същност. Защото пък един друг Славейков писа "Бог и България единство в двойна плът", ама тези неща не са ви угодни на вас русиянските помаци и безродници. Предателите на Левски /обесен по настояване на русия/ са именно всред вас небългарите по дух, а вероятно и по кръв. Не минава четката, андрейчик. Специално ти си ясен, не е като да не съм ти чел словоблудствата. И понеже споменаваш тъпунгери - вероятно иманйки предвид себе си и присъдружните ти червени помаци-небългари - ако беше чел повечко книжки, щеше да знаеш, че по света има далеч повече и по-тежки предателства /пример за справка, история на Ирландия/. Андрейчик, приготвяй се за канала на исторяита, където неминуемо ще идете всички вие русо-комуненца, че вече много взехте да дотягате и ще играе накрая дебелата тояга, че тогав ада видим кой е мърша, кой русиянин, кой обича америка и изобщо кой кой е. И айде си затвори мръсните устенца, че наистина дразниш с тъпия си антибългаризъм. Впрчоем, имаш дивия късмет, че не ги говориш тия неща на една ръка разстояние, че да досега сто пъти щеше да си събираш зъбите, боклук с боклука ти.
цитирай
10. get - - Прав сте! - ама то русофилите само избирателно цитират - Както е примерно със Славейков? - който им е оставил и ... ?
23.11.2017 19:04
batogo написа:
Достойно е това твое послание към българите, за да се убедят за кой ли път, че русофилството е тумор, който мори България!


"Пенчо бре, чети!
Пенчо не чете.
Пенчо, работи!
Пенчо пак не ще.

Пенча го мързи,
гледа да лежи,
ходи, та се май,
търси да играй.

Време се мина,
Пенчо порасна,
иска да яде,
няма откъде."
... можем да заменим Пенчо с Андрейчо - тогава нещата ще си дойдат на местата :)))!

- Хайде да видим КАКЪВ СВЕТЕЦ е ПАТРОНА на катедралния храм на БПЦ - според руските източници (ще ги цитирам на руски)?

"В то время, как Св. Александр был занят делами Новгорода, на Русь надвинулась новая угроза от татар. Хан Менгу приказал сделать перепись всех подчиненных ему народов. Кипчацкий хан Берке, сменивший уже умерших к тому времени Батыя и Сартака, приказал произвести перепись Руси.
В русском народе крепко до последнего времени в течение веков жил мистический страх перед переписью. Здесь же перепись исходила от татар.
Св. Александр поехал в Орду с богатыми подарками .
В следующем, 1258 году, он вернулся на Русь с татарскими численниками. Всюду можно было ждать сопротивления численникам, их избиения, т.е. неповиновения ханскому приказу. Поэтому, приехав на Русь с численниками, Св. Александр помогал им произвести перепись, чтобы отвратить восстание и не навлечь ханскую кару на всю страну за неповиновение в одном из городов.
Зимой 1258 года татары начали перепись. Они поставили по всей стране десятников, сотников, тысячных и темников и изочли всех мужчин с десятилетнего возраста.
Однако на Руси нашлась область, которая не захотела подчиниться приказу хана. Это опять был Новгород. На этот раз Новгороду удалось временно избегнуть переписи.
Зимой 1259 года татарские воеводы Беркай и Касачик и суздальская рать со Св. Александром вошли в Новгород. Численники начали производить перепись. Окончив перепись, татары ушли из Новгорода, не оставив там баскаков.

- Защо не са оставили ТАТАРИТЕ БАСКАКОВ - АМИ ЗАЩОТО "свети" Александър им е бил такъв.
- И като такъв - Какво пише в Новгородската летопис(първи извор)?
Как е въвеждал "татарски порядък" ... този човеколюбив и приет и за наш "наш "светия"?
- Ето Как ... (свети Александър - б.м.)въвеждал финансова дисциплина в Новгород Велики:
" ... народ платить дань, а несогласным, овому носа урезаша, а иному очи выимаша.".

- Анрейчо бе чети ... и ако не знаеш нещо МЪЛЧИ - инак ставаш за кашмер или ... както е казал Славейков "мърша"!
цитирай
11. bosia - до горното рубладжийче
23.11.2017 19:17
Да се цитра руски текст е все едно да се цитира дявола.
цитирай
12. get - @ 11. bosia - до горното рубладжийче ... хайде не правете, както е казал народа ни? ЗАРАДИ НАШ ИЛИЯ - намразих и свети Илия :))))
23.11.2017 21:25
bosia написа:
Да се цитра руски текст е все едно да се цитира дявола.


ЧЕТЕТЕ внимателно ПРЕВОДА НА ТЕКСТА - който си позволих да прекопирам на СТАРО-БЪЛГАРСКИ ... който вие приехте за руски език ... за това го превеждам на НОВО-БЪЛГАРСКИ :))!

"През времето, когато Св. Александр(Невски – е бил поканен да князува от НОВГОРОДЦИ) е бил зает с делата на Новгорода, над Рус(носеща тогава името МОСКОВИТИЯ) надвиснала новата заплаха, тази на татарите.
„Хан Менгу заповядал да се проведе преброяване на подчинените ми народи. Кипчакският хан Берке – дошъл на смяна след вече умрелите към това време Батий и Сартак(този е „братанеца” на Александър Невски от детството му), заповядал да се пведе преброяване на Русите.
В руският народ в течение на минали векове и до това време е дълбоко залегнал мистическия страх пед пеброяването. Но сега пеброяването произтичало от татаро-монголите.
Св. Александр отишъл в Ордата(татарска) с богати дарове .
През следващата, 1258 год., той се върнал в Русия с татарски преброители. Тъй акто навсякъде можело да се очаква съпротива срещу пеброителите, побоища над тях, тоест неподчинение на ханската разпоредба. Поради това, идвайки в Русия заедно с тях преброителите, Св. Александр им помогал да извършат преброяването, за да избегне въстание и да не навлече ханското отмъщение над цулата страна заради неподчение на някой от градовете.
Зимата на 1258 года татарите започнали преброяването.
„Те определили за цялата страна, десетници, стотници, хилядници, и десето-хилядници, преброявайки всички от мъжете до малките – десет годишни.” .

– Мой коментар - тази ЦЯЛА „РУСКА ЗЕМЛЯ”! – Следва да я разбирате, под вида на ВЛАДИМИРО-СУЗДАЛСКО КНЯЖЕСТВО … А не Велики Новгород, Не Киев … не и пак не, Псков и Смоленск! Защо обръщам такова внимание на ГЕОГРАФИЯТА – Защото Владимиро-суздалско княжество е с население, което ДОРИ НЕ СА И „СЛАВЯНИ” – тоест РОДСТВЕНИ НАМ НАРОДИ … А към него момент СА С ПРЕДИМНО УГРО-ФИНСКО НАСЕЛЕНИЕ!

Продължавам с превода от „руския” … КАТО ОТНОВО ПОЯСНЯВАМ – Този КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА ЧЕТЕ РУСКИ – ОЗНАЧАВА? Че не иска да ЧЕТЕ СТАРО-БЪЛГАРСКИ църковно-литургичен език … от който се пръкнал така наречения РУСКИ ЕЗИК, този НА Владимиро-Суздалското и по-Късно … Велико-Московско княжество!!! … но да продължим с превода на текста – който толкова ви смути, ЗА ТАТАРСКОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО и МЯСТО и РОЛЯ НА СВЕТИЯ АЛЕКСАНДЪР „невски”, В НЕГО?

Цитат-продължение:
„Но в Русия се намерил край, който не пожелал да се подчини на заповедта на хана. Това отново бил Новгород(Велики – д. м.). И този път на Новгород се удало да избегне преброяването(подкупили ханските-татари пребротели – к.м.).
През зимата на 1259 год. татарските войводи предвождани от Александър Невски с неговото суздалско войнство влезли в Новгород. Преброителите започнали преброяването. Завършвайки го, татарите си отишли от Новгород, не оставяйки там СВОИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ.

- ТУК! – Следва да си поставим ВЪПРОСА? Защо ТАТАРИТЕ НЕ СА ОСТАВИЛИ СЪОТВЕТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ПО СЪБИРАНЕ НА ДАНЪЦИТЕ? Тоест татарските БАСКАКОВ** - АМИ ЗАЩОТО "свети" Александър … е ТАТАРСКИЯ СТАВЛЕНИК(„човек”) във Велики Новгород!
- И като такъв - Какво пише в Новгородската летопис(първи извор) - Как, какви методи е НАЛОЖИЛ/ползвал) при СЪБИРАНЕТО НА ДАНЪЦИТЕ от новгородчани?
ОТГОВОР: Чрез въвеждане на "татарски порядък - НРАВИ" в НОВГОРОДСКАТА ТРАДИЦИОННО републиканска ЗЕМЯ ?
Какви са били ТАТАРСКИТЕ ПОРЯДКИ ползвани от този „руски Светия" ... ГО ПИШЕ В НОВГОРОДСКАТА ЛЕТОПИС/изначален/първи извор !) … В който се описва по отношение интересуващото ни – ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО? „ … платить дань, несогласным, овому носа урезаша, а иному очи выимаша.".

- За да няма ОТНОВО НЕДОРАЗУМЕНИЯ? – мой превод на текста?
„… на НЕСЪГЛАСНИТЕ ДА ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ(на татаро-монголския хан – д.м.) на едни носа отрязваше, а на друг очите изваждаше.” – ей такъв се е проявил руският „светец” на татарска служба … в битността си на събирач на данъци … за който нашите чернокапци ни призовават да му се молим и кланим!

- С уважение! … и молба за повече търпение?

П.С.
БАСКАКОВ**(мн.ч.) - Баскак (тюркск.) — представител на монголски хан в завоювана територия, събирач на данъци.
Според сведенията оставени от Джувейни и Бухари(арабски автори) същите дават значението на термина БАСКАК, като: — «охранител», «опекун», «хански наместник», и изказват предположението, че категорията(понятието) е от, до монголо-татарско време.

цитирай
13. shveik5 - Най-после нещо много точно казано,
23.11.2017 22:03
повод да се гордея, че съм гражданин на една малка страна, но по-голяма по чест и достойнство от най-голямата държава на света, поне по завладени територии- една осма от сушата ....и се не й стигат:
„…исторически и културно ние превъзхождаме Русия хилядократно. Ние сме създали държавността, културата, знанието и вярата в тази азиатска държава. Нашите аристократи са гръбнака на руската имперска аристокрация. Нашата хилядолетна култура е в основата на руската култура. Но тук стигаме до абсурда. Вместо руснаците да искат да бъдат българофили, те искат нашето унищожаване като държава. От векове доктрината на руската империя, на съветската империя и на днешна Русия е България да не съществува като държава…”
Това е достойното поведение на един патриот,.... но трябва да не е на руска ясла.
цитирай
14. attila - "ВСЯКОЕ ТОРЖЕСТВО БОЛГАР ЕСТЬ СМЕРТЬ РОССИИ"-Иван Сергеевич Аксаков
23.11.2017 23:15

"ВСЯКОЕ ТОРЖЕСТВО БОЛГАР ЕСТЬ СМЕРТЬ РОССИИ"-Иван Сергеевич Аксаков-Руски Публицист,СЛАВЯНОФИЛ !

Публикувано в 24-ти брой на газета “Русь”.

h-t-t-p://r-u-s-s-i-a.r-u/L-a-g-e-z-z-a/s-t-a-t-u-s/2-6-c-5-2-0-0-0-0-0-2-e-2

Аз от Кога съм ви Казал ?

Върху Гробовете на Дунавска, Волжска и Киевска България се Изроди Русия и само върху ГРОБА на Русия може да се Възроди БЪЛГАРИЯ на Дунав, Волга, Киев и Кавказ !

Тази Измислена Държава Наречена Русия:

1.Волжските Българи я Създадоха

2.Дунавските Българи я Култивираха

3.Кавказките и Киевските Българи ще я Ликвидират

Склавяните и Юдохазарите са ТОР за Земите Български Арийски.

Цялата земя от Москва до Казан,от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска.

КАЗАХ !!!

w-w-w.b-u-l-g-a-r-y-a.g-a/r-u-s-s-i-a-n-g-e-n-o-c-i-d-e.h-t-m-l


цитирай
15. ogniangarkov - За празника на мюсли Невски
25.11.2017 20:59
Кольо,
Първите 5-6 абз. са учебников материал. Като минимум ще запознаем внуците, като с Верую.
И читателската реакция за гьонсуратлъка-паметник на щатските бомбардировчици е безспорно вярна. Чий герой е Списаревски, на поддържане курса на долара ли ?
Но вместо ПСА звучи добре и МОЧА (=Монумент на Окупаторите /след обявената ни на 5.9.1944 г. война, прекъсване на дипотношения с невоювала с тях д-ва/, за други - Освободители от Червената Армия). За последната млади техни учени, но в 2-3 ч. в нощта в пропагандните им ТВ-канали вече нееднократно твърдят, че от 75 червени генерали 56-59 са царски, а белите имат 35. Колчак е на японска издръжка, за Лейба/Лео Бронщайн отдавна се знае, че е на етно-масоно-щатска, а за внука на Исидор Бланк (Улянов) – на немска.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735945
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031